banner56

Yıkılan caminin yerine muhteşem cami

Başbakan Erdoğan tarafından kentsel dönüşüm kapsamında Bağcılar’da yıkımı gerçekleştirilen Sancaktepe Camii için muhteşem bir proje hazırlandı. Proje ile cami en kısa sürede daha büyük olarak yeniden inşa edilecek.

Yıkılan caminin yerine muhteşem cami
Bağcılar’da geçtiğimiz haftasonu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı yayında yıkımını gerçekleştirdiği Sancaktepe Camii’nin yerine muhteşem bir cami yapılıyor. Bağcılar Belediyesi, Cami Derneği ve hayırsever işadamlarının katkılarıyla hazırlanan projeyi gören mahalle sakinleri heyecanlandı. Eski caminin yıkılışını gören vatandaşlar, “İbadetimizi kartondan bir camide yapıyormuşuz” diyerek caminin dayanıksızlığı karşısında hayretlerini gizleyememişlerdi.

O CAMİNİN YERİNE YENİSİ GELİYOR

Yıkılan caminin yerine yeni bir cami projesi hazırlandı. Yapımının en kısa sürede tamamlanması planlanan cami öncekinden daha büyük ve daha konforlu olacak. Bağcılar Müftülüğü’nün de talebi üzerine cami etrafında kamulaştırmalar yapıldı ve yeni cami peyzaj alanı da olan daha büyük bir alanda inşa edilecek. Aynı anda 3 bin 500 kişinin ibadet edebileceği Cami, 7 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilecek. Kur’an kursları ve etü tmerkezlerinin olacağı cami, yeşil alanı, sosyal mekanları ile mahalle sakinleri için bir yaşam alanı olacak.

Sancaktepe Camii’nin depreme dayanıklılık testinde beton değerinin çok düşük çıktığına dikkat çeken Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Beton değeri yeni yönetmeliklere göre en az C25 olması gerekirken, Sancaktepe Camimizde bu oran 8’in altında çıktı. Dolayısıyla camiyi yenilememiz zaruri oldu. Cami derneğimiz ve hayırsever işadamlarımızla beraber daha büyük ve daha konforlu bir camiyi en kısa sürede inşa etmiş olacağız” dedi.

Başbakan Erdoğan geçtiğimiz haftasonu, Gaziosmanpaşa’da katıldığı bir programla aralarında İstanbul’un ilçelerinin de olduğu 5 il, 8 bölgede canlı bağlantılar yaparak riskli binaların yıkımını gerçekleştirmişti. Söz konusu yıkımda Bağcılar Sancaktepe Camii de deprem riski taşıdığı için yenilenmek üzere yıkılmıştı. Projenin hazır olduğunu söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Daha önce de deprem riski taşıyan okullarımızı ve bazı camilerimizi yenilemiştik. Şu anda tüm okullarımız ya yıkılıp yeniden yapıldı ya da depreme karşı güçlendirildi. Bu kapsamda riskli camilerimizi yenilemeye devam ediyoruz” diye konuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11