banner56

Meme kanserinde erken tanı önemli

Meme kanserinde erken tanının hayat kurtaracağını anlatan Sağlık Uzmanı Hülya Mutlu, kanserin belirtileri üzerinde durdu ve erken tanı için neler yapılabileceğini anlattı.

Meme kanserinde erken tanı önemli
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Sağlık ve Hıfsızsıhha Müdürlüğü ile Bağcılar Belediyesi’nin ortaklaşa “Meme Kanseri ve Kendi Kendine Muayenesi” konulu seminer düzenledi. Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen seminerde konuşan Sağlık Eğitim Uzmanı Hülya Mutlu, meme kanserinde erken tanı ve teşhisin çok önemli olduğunu söyledi. Kanserin belirtileri üzerinde de duran Mutlu, “Kanser vücudumuzda elle hissedilen şişlikler, siğil ve benlerde belirgin değişiklik, beklenmeyen kanama ve akıntılar, uzun süren ses kısıklığı ve öksürük, uzun süren iyileşmeyen yaralar, yutma güçlüğü veya hazımsızlık, tuvalet alışkanlıklarında ani değişiklik ve açıklanamayan kilo kayıpları kanser belirtilerdir” dedi.

Meme kanserinin belirtilerinin neler olduğunu anlatan Mutlu, “Memede kitle, meme başında kalınlaşma, kızarıklık veya yara oluşması, memede çökme olması, meme başlarının pozisyonlarında değişiklik olması, akıntı olması ve memede portakal kabuğu görünümünün oluşmasıdır” diye konuştu.

Kişinin kendi kendine aylık muayene yapabileceğini belirten Mutlu, yıllık doktor muayenesinden geçilmesi gerektiğini de söyledi.

Meme kanserinin erken tanısında kişinin kendi yapacağı muayenenin önemli olduğunu vurgulayan Mutlu, “Memede fark edilen her değişiklik, şişlik veya kitle kanser olmayabilir. Her ay doğru olarak uygulanan meme muayenesi erken dönemde meme kanserinin saptanması için en ucuz, basit, güvenilir ve etkili yöntemdir. Meme kanserinde erken tanı memenizi ve hayatınızı kurtarır” şeklinde konuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11