banner56

Bakan Çelik: Üstünlükleri kökende değil takvada arayalım

Bağcılar’da düzenlenen Kutlu Doğum Programına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Hz. Peygamberin doğumu ile renkler ve kavimlerin O’nun mesajı etrafında buluşup kardeş olduğunu söyledi ve "Gelin, üstünlükleri renklerde, kökenlerde değil takvada arayalım. Gelin, çocuklarımıza nefreti değil kardeşliği, hoşgörüyü, birliği, beraberliği ve peygamber sevgisini miras bırakalım" dedi.

Bakan Çelik: Üstünlükleri kökende değil takvada arayalım
Bağcılar Belediyesi ile Bağcılar Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla ortak program düzenledi. Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda düzenlenen program büyük coşku ile gerçekleştirildi.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program öncesinde "Resimlerle Namaz ve Esma- i Nebi Yağlı Boya" sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Hz. Muhammed’i anlatan şiirlerin okunduğu, ilahilerin söylendiği ve sema gösterisinin yapıldığı programda Bağcılar Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Kutlu Doğum’un önemini anlatan bir konuşma yaptı.

Geceye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar Eski Müftüsü, Kocaeli Müftü Yardımcısı Mustafa Derin, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, AK Parti Bağcılar İlçe Başkan Vekili Hasan Hüseyin Göksu, Saadet Partisi İlçe Başkanı Beşir İstemi, STK temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı yaptığı açılış konuşmasında yerel yöneticiler olarak hizmetlerin odağına insanı koyduklarını söyledi. “İnsanların bireysel ve toplumsal ihtiyaçlarını imkanlar ölçüsünde karşılamaya çalışıyoruz” diyen Çağırıcı, “Önce insan diyerek insanımıza, sizlere en iyi hizmeti sunarak Hakk’ın rızasını kazanmayı arzu ediyoruz. Kutlu Doğum Haftası’nın hepimize, tüm İslam alemine ve bütün insanlığa hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

ÇELİK: KAVİMLER O’NUN MESAJI ETRAFINDA BULUŞTU
 
Programa katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise yaptığı konuşmada, Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hz. Muhammed'in bundan 1442 yıl önce, zulmün ve zulmetin her tarafı kapladığı bir dönemde doğarak dünyayı nurlandırdığını ve insanlığı onurlandırdığını ifade eden Çelik, “Hz. Peygamberin doğumuyla, isminin ve mesajının ulaştığı coğrafyalarda zalimlerin kılıcı köreldi, mazlumların umutları yeşerdi, renkler ve kavimler O'nun mesajı etrafında buluştu, kardeş oldu” dedi.

İNSANLIK FABRİKA AYARLARINA DÖNMELİ


“Kanın ve kinin zirve yaptığı bir dönemde yaşıyoruz” diyen Çelik, "Bir damla petrolün bir damla kandan daha değerli olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Maddenin manaya üstün tutulduğu bir dünyada yaşıyoruz. Güçlünün haklı, haklının zayıf olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Cehaletin ve delaletin kol gezdiği bir dünyada yaşıyoruz. İnsanın çok ama insanlığın az olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Hoş görmek yerine horlanmanın, kaynaşmanın yerine ayrışmanın, sevgi yerine nefretin hüküm sürdüğü bir çağda yaşıyoruz. Bu gidişat gidişat değil. Somali'ye, Bangladeş'e, Gazze'ye, Afganistan'a, Suriye'ye, İsrail'e, Avrupa'ya baksan da değil. İnsanlık artık gaflet uykusundan uyanmalıdır. Kendisini var eden değerlerle barışmalıdır. Kısacası
insanlık, fabrika ayarlarına dönmelidir. İnsanlık, Peygamber Efendimizin ezeli ve ebedi rahmetine sığınmalı, mesajına sarılmalıdır" diye konuştu.

21. YÜZYIL MANEVİYAT YÜZYILI OLSUN


Kutlu Doğum programlarının Hz. Muhammed ile buluşmak için büyük bir fırsat olduğunu belirten Çelik şunları söyledi: "Kutlu Doğum, tüm insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlatan kutlu bir müjdedir. ‘İlçemizi, şehrimizi’ kurtardık diyerek rahat uyuyamayız. ‘Ülkemizi kurtardık’ diye kenara çekilemeyiz. Tüm insanlıktan sorumlusun. Gelin, farklılıklarımızı bir kenara bırakıp, Peygamber Efendimizin evrensel mesajı etrafında kucaklaşalım. Veda Hutbesi'ni bir kez daha, bir kez daha, bir keza daha okuyalım. Gelin, üstünlükleri renklerde, kökenlerde değil takvada arayalım. Gelin, çocuklarımıza nefreti değil, kardeşliği, hoşgörüyü,
birliği, beraberliği ve peygamber sevgisini miras bırakalım. 20. yüzyıl bir vahşet yüzyılı oldu. En çok insan 20. yüzyılda öldürüldü. Gelin, hep beraber 21. yüzyılı bir maneviyat yüzyılı yapalım. Ne mutlu O'nun şefaatine nail olanlara, sancağı altında duranlara…"

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş da yaptığı konuşmada Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin ana temasının "Hz. Peygamber ve İnsan Onuru" olarak belirlendiğini hatırlattı. Hz. Muhammed'in doğduğu dönemde cehalet unsurlarının ayyuka çıktığını söyleyen Erbaş, Hz. Muhammed’in böyle bir ortamda dünyaya geldiğini anlattı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca kısa bir selamlama konuşması yaparken, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır da Bağcılar’da onlarca Kutlu Doğum programının gerçekleştirildiğine değinerek, “Bugün Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda en zirve Kutlu Doğum programını yapıyoruz” dedi. Süleyman Çelebi’nin Mevlid-i Şerifi’ni hatırlatan Çakır, “Mevlid-i Şerif yüzyıllar boyu, gerek yasta, gerek doğumda, gerek ölümde hep okuna gelmiştir. Bu mevlid, bu milletin peygamber sevgisinin bir yansımasıdır, peygamber sevgisinin bir karşılığıdır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler arasında gerçekleştirilen Hz. Peygamber ve İnsan Onuru temalı Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Birincilik elde eden şiir ve kompozisyonların okunduğu programa Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam edildi. Katılımcılara Hz. Muhammed’i simgeleyen “gül” dağıtımı ve “lokum” ikramının yapıldığı program, Bağcılar Müftüsü Hasan Hüsnü Sulan’ın yaptığı dua ile son buldu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11