banner56

12 bin Bağcılarlı Çanakkale’ye gidiyor

Bağcılar’dan Çanakkale Şehitliği’ne geziler başladı. Bağcılar Belediyesi bu yıl da Çanakkale’yi görmeyen 12 bin Bağcılarlı’yı Çanakkale Şehitliği’ne götürüyor. Haziran ayına kadar devam edecek günübirlik gezide, uzman rehberler geziye katılanlara Şehitlik hakkında bilgiler veriliyor.

12 bin Bağcılarlı Çanakkale’ye gidiyor
Bağcılar Belediyesi Çanakkale Şehitliği’ne gezi başlattı. Ortaokul 8’inci sınıf öğrencileri ile Lise 11 sınıf öğrencileri ve vatandaşların katıldığı günübirlik gezide uzman rehberler eşliğinde Çanakkale şehitliği geziliyor.

İstanbul Ticaret Odası İlkokulu’nda düzenlenen programla ilk otobüsler yola çıkarıldı. Haziran ayına kadar devam edecek proje kapsamında her gün 5 otobüsle Çanakkale’ye sefer düzenlenecek. Öğrenciler başta olmak üzere Çanakkale Şehitliğini görmemiş vatandaşlar Çanakkale’ye giderek uzman rehberler eşliğinde şehitliği gezecek.

Çanakkale Savaşı’nın tarihimizin önemli dönüm noktalarından birini oluşturduğuna değinen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Bu önemin farkında olarak hareket etmemiz gerekiyor. Çanakkale Şehitliği aynı zamanda ülke olarak birlik ve beraberliğimiz için de bizlere çok önemli mesajlar veriyor. Orada, Türkiye’nin her yerinden dedelerimizin bu topraklar için canlarını feda ederek şehit olduklarını görürüz” dedi.

Bağcılar Belediyesi olarak her yıl Çanakkale Şehitliği’ne ziyaretler düzenlediklerini hatırlatan Çağırıcı, “Bağcılar’da Çanakkale’yi görmeyen bir tek kişi kalmasın istiyoruz. Bunun için de yıllardır Çanakkale’yi görmeyen hemşehrilerimizi buraya götürüyoruz. Hedefimiz, Bağcılar’da Çanakkale’yi görmeyen kimse kalmayıncaya kadar bu gezilerimize devam etmek” diye konuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11