banner56

Özal bize imamlık yapmıştı

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal vefatının 20. yılında düzenlenen bir programda anıldı. Programa katılan Özal dönemi milletvekillerinden Nuri Gökalp, Özal’ın cesur ve imanlı bir kişi olduğuna değindi ve kendilerine de imamlık yaptığını söyledi.

Özal bize imamlık yapmıştı
 Eski Cumhurbaşkanlarından Turgut Özal vefatının 20’inci yıl dönümünde Bağcılar’da düzenlenen bir programla anıldı. Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen programda gazeteci yazarlar Nazlı Ilıcak ve Ali Bulaç’la 18’inci dönem milletvekili Yrd. Doç. Dr. Nuri Gökalp Özal’ı ve Özallı yılları anlattı. Prof. Dr. Osman Özsoy’un moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde Özal döneminde milletvekili olarak TBMM’de bulunan Gökalp, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özal’ın insanı yaşamın öznesi olarak kabul ettiğini anlatan
Gökalp, Özal’ın aynı zamanda geniş ufuklu ve ileri görüşlü olduğunun da altını çizdi. Özal’ın 1980’li yılarda kullandığı “Biz yapabiliriz” sloganını, ABD Başkanı Barack Obama’nın 2008 seçimlerinde aynı sloganı “Yes We can-Evet. Biz yapabiliriz” şeklinde kullandığına değindi. Özal’ın çok cesur ve aynı zamanda imanlı bir kişi olduğunu anlatan Gökalp, “Özal, insan faktöründeki değişim ve dönüşümü harekete geçirdi” diye konuştu.

Eski Başbakanlardan Adnan Menderes’in Topkapı’daki Anıtmezarı’na nakledilmesi sırasında, Özal’ın Aksaray’daki Muratpaşa Camii’nde kendilerine imamlık yaptığını da anlatan Gökalp, “O suikast girişimin ardından söylediği ‘Allah’ın verdiği ömrü onun izninden başka alacak yoktur’ sözü hala tüylerimizi diken diken ediyor. Grup toplantılarında da bizlere hep, ‘herkesin bir hesabı varsa Allah’ın da bir hesabı var. Tedbir bakımından bizim hatamız olmasın, takdir Allah’ın’ derdi. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun” dedi.

Nazlı Ilıcak yaptığı konuşmada Özal’ın öldürülmüş olacağı düşüncesinde olmadığını ifade ederken, asıl üzerine gidilmesi gereken meselenin Özal’a Kartal Demiral tarafından düzenlenen suikast girişimi olması gerektiğini söyledi. Ali Bulaç ise Özal’ın din ve vicdan hürriyeti, teşebbüs hürriyeti ve fikir hürriyetinde önemli adımlar attığını anlattı. Özal’ın özellikle orta sınıfa büyük önem verdiğine de değinen Bulaç, en dinamik sınıfın orta sınıf olduğunu söyledi.

Programın ardından Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, panelistlere Tacettin Dergahı’nı gezdirerek bilgi verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11