banner56

Lisesi Öğrencileri Bilgisayarlı Saç ve Makyaj Eğitimi için Prag’a gitti

Bağcılar Alaattin Nilüfer Kadayıfçıoğlu Kız Teknik Ve Meslek Lisesi öğrencileri, Hayatboyu Öğrenme Programı, Leonardo Da Vinci Projesi kapsamında bilgisayarlı saç ve makyaj tasarımı eğitimi almak için Prag’a gitti.

Lisesi Öğrencileri Bilgisayarlı Saç ve Makyaj Eğitimi için Prag’a gitti
Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri öğretmeni Sinan GİRGİN tarafından hazırlanan proje kapsamında Çek Cumhuriyeti, Almanya ve Litvanya ile işbirliği içinde çalışılacak. Projenin ilk aşaması 06 – 27 Nisan 2013 tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da gerçekleşiyor.

Bilgisayarlı saç ve makyaj tasarımı yoluyla, saç ve makyaj yapımı öncesi, yapılacak olan tasarımların kişilerde nasıl durduğu görülebilecek. Uygulamanın yapıldığı kuaför salonuna gelen müşteriler, istenilen saç şekli, rengi ve makyaj tasarımlarını önceden kendi fotoğrafları üzerinde görebilecek. Almanya, Litvanya ve Çek Cumhuriyeti’nde bu uygulamaların yürütülüşünü izleyecek ve bunları Türkiye’ye taşıyacak olan öğrencilerimiz sektöre büyük katkı sağlayacak.

Projeye Bağcılar Alaattin Nilüfer Kadayıfçıoğlu Kız Teknik Ve Meslek Lisesi Okul Müdürü Lokman OLMUŞ, Müdür Yardımcısı Aylin EKŞİOĞLU, Proje Koordinatörü Sinan GİRGİN ile Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı öğrencileri Aslı AKYÜREK, Fadime SATICI, Seval YAKA, Burcu BALLİ, Arzu BARIŞ, Tuğçe BULUT, Rümeysa GENÇ, Ebru EV, Büşra ÖZTÜRK, Tuğba AKBAL, Özgenur ALTUN, Gülümser ÖZATA, Sevgi ERKOL ve Nazlıcan SİYAHTAŞ katıldı.

Okul müdürü Lokman OLMUŞ, bu projenin kendi okulları için ilk uluslararası proje olduğunu, projenin öğretmen ve öğrencilere çok büyük katkılar sunacağına inandığını söyledi. Projeyle giden öğrencilerin istihdamları noktasında da projenin faydalı olmasını beklediklerini belirtti.

Prag Büyükelçimiz Sayın Cihad ERGİNAY ise okul ekibimizi yalnız bırakmamış ve Prag’da bulunan meslek lisesi müdürleri ile Bitlis Valisi Veysel YURDAKUL, Mardin Valisi Turhan AYVAZ ve Kars Valisi Eyüp TEPE ‘yi bir yemekte buluşturmuştur. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11