banner56

23 Nisan hediyeleri helikopter gezisi oldu

Bağcılar Belediyesi çocuklara çok farklı bir 23 Nisan heyecanı yaşattı. 3’ü Bulgaristan’dan, 3’ü Van’dan diğerleri de kura çekimi ile belirlenen toplam 23 çocuk, 23 Nisan Bayramı’nı gökyüzünde yaşadı. Şanslı öğrenciler Başkan Çağırıcı’nın rehberliğinde helikopterle İstanbul’u gezdi.

23 Nisan hediyeleri helikopter gezisi oldu
Bağcılar Belediyesi'nin, çocuklara ilçeyi daha iyi tanıtmak için hazırladığı "Başkan’la Nostaljik Gezi" projesinde şanslı öğrenciler 23 Nisan'da helikopterle İstanbul’u gezdirdi. Helikoptere binen öğrencilerden bir kısmı daha önce Bağcılar Belediyesi'nin proje kapsamında hazırladığı kitapların seri numaralarına göre noter huzurunda yapılan çekilişle belirlendi. Geziye katılan 6 öğrenciden 3’ü Bulgaristan’dan gelirken, diğer 3 öğrenci ise Van’dan geldi.

Bağcılar Belediyesi, öğrencilere ilçeyi daha iyi tanıtmak için çizgi roman formatında bir kitap hazırlamış ve seri numaraları olan bu kitapları ilçede eğitim veren okullarda 72 bin öğrencilere dağıtmıştı. Kitapların seri numarası esas alınarak 10 Nisan’da Noter huzurunda yapılan çekilişte şanslı öğrenciler belirlenmişti.

Sütlüce’de hemen Haliç’in kenarından gerçekleştirilen programda çocuklar sıra ile helikoptere binerek havalandı. 3’erli gruplar halinde havalanan çocuklara Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı rehberlik etti. Önce ilk defa helikoptere binen öğrencilerin heyecanını yatıştıran Çağırıcı, daha sonra da üzerinde uçulan noktalarla ilgili çocuklara bilgiler verdi.

Öğrencilerle birlikte kendisinin de büyük heyecan yaşadığını ifade eden Başkan Çağırıcı, “Geçtiğimiz yıl da benzer bir çalışma yapmıştık. Bu yıl çocuklarımıza özellikle nostalji bahçelerimizin tanıtımını yapmak istedik ve kitabımızı da bu içerikle hazırladık. Teşvik etmek için de helikopter gezisi hediye ettik. Gönül bütün öğrencilerimizi helikopterle gezdirmek istiyor ancak maalesef buna imkan olmadığından kura çekimi yaptık. Tüm öğrencilerimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum” dedi.

Programa AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu da katıldı. Çocuklarla birlikte havadan İstanbul turu atan Babuşcu, "23 Nisan çocuklarımızın bayramı, aynı zamanda geleceğimizin bayramı. Bağcılar Belediyemizin çocuklarımıza böyle bir sürpriz hazırlaması gerçekten muhteşemdi. Özellikle çözüm sürecinin heyecanımızı, umudumuzu arttırarak sürdüğü bir dönemde bu ilişkiler heyecanımızı ve barış duygusunu çok daha kalıcı hale getirecek girişimlerdir. Böyle muhteşem bir projeye öncülük ettikleri için Belediye Başkanımızı ve teşkilatımızı da tebrik ediyorum" diye konuştu.

ÇOK HEYECANLANDILAR

Hayatlarında ilk defa helikoptere binen çocuklar büyük heyecan yaşadı. İkinci sınıf öğrencisi olan Eylül Yavuz, program alanına ilk gelen isimlerden biri oldu. Alana babası ile birlikte gelen küçük Eylül gece boyunca uyuyamadığını söyledi. Minik Yavuz, uçuşun ardından ise çok heyecanlandığını ifade etti. Programa Bağcılar Belediyesi’nin Van’da yaşanan depremin ardından kardeş olduğu Van’ın üç köyünden öğrenciler de katıldı. İşbaşı, Çakırbey ve Ağaçören köylerinden gelen Emine Mol, Azra Macit ve Muhammet Kılıç isimli çocuklar da hayatlarında ilk defa uçağa binerek İstanbul’a geldiklerini İstanbul’da da helikoptere bindiklerini ifade etti. Uçuş esnasında çok heyecanlandıklarını anlatan Vanlı öğrenciler,
yaşadıklarını memleketlerine döndüklerinde yakınlarına ve arkadaşlarına anlatacaklarını söyledi.

Programa Babuşcu ve Çağırıcı’nın yanı sıra, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, öğrenciler ve veliler katıldı.

KİTAPTA NELER ANLATILIYOR?

“Başkan’la Nostaljik Gezi” isimli kitap, geçtiğimiz yıl çıkarılan “Başkanla Süper Gezi” kitabının ikincisi olarak hazırlandı. Çocukların anlayabileceği bir dille çizgi roman formatında hazırlanan kitapta iki öğrencinin gökyüzü macerası anlatılıyor. Öğrenciler, öğretmenlerinin verdiği bir ödev üzerine Bağcılar Belediyesi’ni ziyaret eder ve burada Başkan Çağırıcı tarafından karşılanır. Kitapta, Çağırıcı, çocukları helikopterle nostalji bahçeleri üzerinde uçurur ve proje hakkında bilgi verir. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11