banner56

Gökhan Tepe otistik çocuklarla şarkı söyledi

Otizmde farkındalık oluşturmak üzere Bağcılar’da düzenlenen programda, otistik çocuklar büyükleri büyüledi. Programa ünlü sanatçı Gökhan Tepe de katılarak çocuklarla şarkı söyledi.

Gökhan Tepe otistik çocuklarla şarkı söyledi
Bağcılar Belediyesi ile İTO Otistik Çocuklar Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği “Otizm Farkındalık Programı” birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. Otistik ve engelli çocuklar verdikleri mini konser, sergiledikleri semazen gösterisi ve okudukları şiirlerle davetlilerin alkışını topladılar. Programda sahne alan mehteran bölüğü de davetliler tarafından beğeniyle izlenirken, şiir okuma yarışmasında ikinci olan Vedat Türkmen adlı çocuk ise okuduğu İstiklal Marşı ile alkışlandı. Programa katılarak çocuklara sürpriz yapan ünlü pop şarkıcısı Gökhan Tepe otistik ve engelli çocuklarla birlikte şarkı söyledi. Başkan Çağırıcı, burada yaptığı konuşmada engellilerin yakınlarına ve diğer davetlilere seslenerek, “Bir probleminiz var mı?”
diye sordu.

“OTİZMİ ANLAMAK LAZIM”

Bağcılar Halk Sarayı’nda düzenlenen programa Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, il ve ilçe belediye meclis üyeleri, otistik ve engelli çocukların ailelerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Burada bir konuşma yapan Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, insanların birbirlerinden farklı yaratıldığına dikkat çekerek, “Programın ismi çok anlamlı. Çocukları anlamak ve bilmek lazım. Bazı çocuklar içine kapanıktır. Bazısı aktiftir veya hiperaktiftir. Bunlar önemli değil. Önemli olan anlayabilmek. 1980’lerde her 2500 çocuktan bir tanesine otizm tanısı konulmuş. İki sene evvel 150 çocuktan birisine, bugün de ortalama yüz çocuktan birine otizm teşhisi konulduğu söyleniyor. Rakamlar artmadı ancak otizm hakkında bilgi arttı.” dedi.

“ENGELLİLER YILLARCA AŞAĞILANDI”

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise, Bağcılar’da yaşayan çok sayıda engelli çocuğu olduğunu ifade ederek, ”Bu ülkeye Recep Tayyip Erdoğan gelene kadar engelli yok muydu,vardı. Neredeydiler, evlerindeydiler. Toplumdan dışlandıkları veya imkanları olmadıkları için dışarı çıkamıyorlardı. Şimdi Allah’a çok şükür insanca bir yaşam ortamına kavuştular. “ dedi. Çağırıcı, yıllarca engellilerin, özürlü denilerek aşağılandığına da vurgu yaparak, şunları söyledi:

“Filmlerdeki dilenci ve mafya babasını tekerlekli sandalye ile engelli olarak oynattılar. Onun için bizler mutlaka pozitif ayrımcılık yapmak zorundayız. Bağcılar’da geçen gün yetenekli çocuklarımızın eğitimi için bir merkez açtık. Toplumda nasıl ki bir engelli kardeşiniz dezavantajlı gruba dahilse, üstün zekalı çocuklar da dezavantajlı gruptadırlar. Onları İyi eğitmezseniz topluma bir tehlike olarak yansır. Bağcılar’da bunu da gördük. Hatırlıyor musunuz, Bağcılar’daki okullara gelen öğretmenler durmuyordu. Bahçelievler’e, Bakırköy’e gidiyorlardı. Memur bile durmuyordu. Şimdi burası ayrıcalıklı yer oldu.”

“BU ÇAĞRI BÜYÜK CESARET İSTER”

İlçe için çaba gösterenlere dua edilmesini de isteyen Çağırıcı, davetlilere bir sıkıntıları olup olmadığını sordu. Bu sırada bir davetli, ‘engelliler için lise istediğini söyleyince Çağırıcı, “Duydunuz mu Milli Eğitim Müdürü’müz diyerek, İlçe Milli Eğitim Mustafa Yılmaz’a seslendi. Çağırıcı ardından, “Ben problemimi çözemiyorum. Ciddi problemim var aşamıyorum” diyen var mı?” diye sorunca yine bir kadın davetli de okul isteyince, Başkan Çağırıcı, “Onlar tamam, aşılmayacak problem değil. Allah dert vermiş dermanını da vermiş. Problem olacak. İnsan olan yerde problem olmayacak mı?” diye konuştu. Engelli topluluğun olduğu bir yerde, insanlara ‘probleminiz var mı?” diye sormanın büyük bir cesaret olduğunu vurgulayan
Çağırıcı, “Dünyada şu anda en güzel sosyal devlet Türkiye’de var. Tüm çocuklarımızı engelli yüzme havuzunda engelli olmayan çocuklarımızla bedava yüzsün diye yedi tane yüzme havuzu yapıyoruz.” diye bir de müjde verdi. Başkan Çağırıcı, ayrıca davetlilerin engelli çocukları için Engelliler Sarayı’na başvurmalarını da tavsiye ederek, burada çalışan öğretmenleri tebrik etti ve hepsi için dua edilmesini istedi. Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ise, engelli evladı olan annelere teşekkür ederek, “Allah hepinizin yardımcısı olsun. Sizler bir ömür boyu bu yavrularımızla birliktesiniz. Bu çocuklarla yakından ilgilenen öğretmen kardeşlerimizi de kutluyorum. Onların her türlü ihtiyacını karşılıyorlar.” dedi. İTO
Otistik Çocuklar Merkezi Müdürü Muharrem Dinleyici protokoldekilere çocukların yaptığı resim çalışmalarından hediye etti.

“ÇOCUKLAR BÜYÜLEDİ”

Programın ilerleyen dakikalarında Bağcılar Engelliler Sarayı öğrencileri semazen gösterisi sundu. Ardından yine engelli öğrenciler davetlilere müzik ziyafeti çektiler. Sahne alan İTO Otistik Çocuklar Merkezi öğrencileri de şarkılar söyleyip dans ettiler. Okul öğrencileri mehter takımının konseri de ilgiyle izlendi. Daha sonra sahneye çıkan ünlü pop şarkıcısı Gökhan Tepe, “Hayatım boyunca sizin yanınızda olacağım.” diye konuştu. Tepe ardından Berat Türkmen adlı çocukla birlikte bir şarkısını seslendirdi. Selin Öztürk ve Muhammet Baydilek adlı çocuklar da seslendirdikleri şarkılarla davetlileri eğlendirdiler.

“ENGELLİ VE OTİSTİK ÇOCUKLARIN RESİM SERGİSİ AÇILDI”

Program öncesi İlçe Kaymakamı Çakır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz, Başkan Çağırıcı ve yardımcıları otistik ve engelli çocukların yaptığı resim çalışması sergisinin açılışını kurdeleyi birlikte keserek yaptılar. Başkan Çağırıcı açılış kurdelesini keserken kucağına aldığı 3.5 yaşındaki Zerda Aksoy’u sevdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11