banner56

Altın günü değil, kitap günü…

Bağcılar’da bir grup kadın, altın günü değil, kitap okuma günü düzenliyor. Periyodik olarak bir araya gelen kadınlar önce belirledikleri kitabı okuyor, sonra aynı kitap üzerine konuşuyor. Bağcılar’da geçtiğimiz yıl 15 kadın tarafından oluşturulan grup şu anda 120’in üzerinde üyeye ulaştı.

Altın günü değil, kitap günü…
Bağcılar Bilge Kadın Platformu tarafından organize edilen “Okuyan Anne, Okuyan Aile” paneline düzenli bir şekilde kitap okuyan ev hanımları katıldı. Bağcılar Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda kadınlar Kitap okuma alışkanlığı edinmenin incelikleri hakkında bilgiler verdi.

Panele katılan Ayşe Yıldırım (46), Aysun Kabakçı (41), Şener Ulucan (41), Asiye Toraman (39), Şükriye Dinçer (40) ve Gülsün Balcıoğlu Çağlar (36) kitap okumaya nasıl başladıklarını anlattı. Kitap okuma alışkanlığını nasıl kazandınız? Kitap seçimini neye göre belirliyorsunuz? ve Kütüphane ile nasıl tanıştınız? şeklindeki soruları cevaplayan kadınlar programa katılanları adeta büyüledi.

“Kitap okuma alışkanlığının düşük olduğu ülkemizde, bu şekilde kitap okuyan ev hanımlarımızı görmek son derece güzel” diyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Geçtiğimiz yıl 15 kadınla başlayan Bilge Kadın Platformu’nun şuan 120 üyeye ulaşmış olması bizi sevindiriyor. Sayının daha da artacağını ümit ediyoruz. Bu kadınlarımız, altın günü değil, kitap okuma günü yapıyorlar. Ben kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

Geçtiğimiz yıl kurulan Bilge Kadın Platformu, Bağcılar Belediyesi Kültür Merkezi Kütüphanesi’nde bir araya gelerek kitap okuma etkinlikleri düzenliyor. Belirledikleri bir kitabı okuyan kadınlar, daha sonra tekrar bir araya gelerek kitap üzerine konuşuyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11