banner56

Bağcılar Tiyatro Okulu 7 yaşında

Bağcılar Belediyesi Tiyatro Okulu yedinci kuruluş yıldönümünü düzenlediği bir dizi etkinlikle kutladı. Etkinliklerde ilk olarak Bağcılar Belediyesi Tiyatro Okulu Genel Sanat Yönetmenliği görevini sürdüren ve okulda öğretmenlik yapan ünlü tiyatrocu Ulvi Alacakaptan ile öğrenciler Bağcılar Çarşı Caddesi’nde bir yürüyüş yaptılar. Yürüyüş sırasında vatandaşların büyük ilgisiyle karşılanan genç tiyatrocular mini bir gösteri ile müzik dinletisi sundular. Tiyatrocular akşam da Bağcılar Kültür Merkezi’nde sahne alarak davetlilere unutulmaz anlar yaşattılar. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, başta Alacakaptan olmak üzere bütün oyuncuları kutlayarak tebrik etti.

Bağcılar Tiyatro Okulu 7 yaşında
Bağcılar Belediyesi Tiyatro Okulu’nun yedinci kuruluş yılı, Dünya Sanat Günü ile birlikte kutlandı. Kutlama programın kapsamında ilk olarak ünlü tiyatrocu Alacakaptan ve öğrenciler sabah saat 11.00’de Bağcılar Kültür Merkezi’nden başlayan bir yürüyüş yaptılar. “Hayatta Oynanan Yaşasın Tiyatro”, “Gör BBTO, Dikkat Tiyatro” yazılı dövizler taşıyan öğrenciler yürüyüşlerini Çarşı Caddesi’nde sürdürdüler. Öğrenciler daha sonra Bağcılar Belediyesi Zabıta Kontrol Merkezi önündeki minik sahnede müzik dinletisi sunarak, minik bir oyun sergilediler.

Etkinlik kapsamında akşam saat 19.00’da da Bağcılar Kültür Merkezi’nde öğrenciler tarafından değişik konularda oyunlar sergilendi. Oyunun başlarında bir konuşma yapan Alacakaptan, kutlamanın geçtiğimiz yıl kutlanmaya başlanan Dünya Sanat Günü’ne denk gelmesinden dolayı memnun olduğunu belirterek, “İlk defa eğlenceli bir yürüyüş yaptık.

Ramazan ayında da sokak gösterileri sunacağız.“ diye konuştu. Öğrencilerin sergilediği oyunlar davetliler tarafından alkışla karşılandı.

“HOCALI KATLİAMI OYNANDI”

Gecede usta oyuncu Yaşar Eyüpoğlu daha çok göze hitap eden bir oyun sundu. Ardından da, “Kahvehane” adlı oyun sergilendi. İlerleyen dakikalarda da genç oyuncular, Azerbaycan’da 1992 yılında Ermeniler tarafından gerçekleştirilen Hocalı katliamı sonrası ortaya çıkan göç manzarasını sahneye koydular. Katliamdan kurtulan insanların çektiği sıkıntıları büyük bir başarıyla sergileyen oyuncular davetlilerden alkış topladılar.

“EMEĞİ GEÇENLERİ KUTLUYORUM”

Gecenin sonunda Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı sahneye çıkarak başta usta tiyatrocu Ulvi Alacakaptan olmak üzere bütün oyuncuları sergiledikleri performanstan dolayı kutladı. Oyuncularla sohbet eden Çağırıcı, tiyatro okulu öğrencilerinin geleceğin başarılı tiyatrocuları arasına gireceklerine inandığını ifade etti. Gece hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

“ÇOK YÖNLÜ SANAT EĞİTİMİ VERİLİYOR”

B.B.T.O’da, sahne dili, emprovizasyon, beden dili ve pandonim, diksiyon, sinema uygulamaları ve oyunculuk, dramaturji, metin çalışmaları, tiyatro stüdyosu, müzik gibi gösteri sanatlarının tümünü kapsayan eğitim veriyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11