banner56

Sanal operatör uygulaması başladı

Bağcılar Belediyesi başlattığı yeni uygulama ile belediyecilik hizmetlerinde yeni bir çığır açıyor. EBYS uygulaması ile kuyrukta bekleme ve evrak dönemini bitiren Bağcılar Belediyesi, şimdi de sanal operatör uygulamasına geçti. Vatandaşlar, belediyenin sitesine girerek her türlü işlemini sanal operatörle kolayca halledebilecek.

Sanal operatör uygulaması başladı
Bağcılar Belediyesi, hizmet sunumunu hızlandıracak önemli adımlar atıyor. Daha önce Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS)’ni hayata geçirerek, hem vatandaşın kuyrukta beklemesini sona erdiren hem de şeffaflık sağlayan Bağcılar Belediyesi, şimdi de sanal operatör uygulamasına geçti. Belediyecilik hizmetlerinde bir ilk olan uygulama, belediyenin Strateji Geliştirme Müdürlüğü bünyesinde yürütülen bir çalışma ile geliştirildi.

SORULAR AKILLANDIRILDI


Proje kapsamında, belediyenin tüm kurumlarına ait iletişim bilgileri başta olmak üzere imar, ruhsat, plan, proje, başvuru, vergi, bilgi edinme gibi belediyecilik hizmetleriyle ilgili pek çok soru akıllandırılarak sistemle eşleştirildi ve alternatif oluşturulabilecek cevaplar da vatandaşlara sunuldu.

Bağcılar Belediyesi’nin www.bagcilar.bel.tr adresi üzerinden verilen hizmette vatandaşlar isterlerse, bilgisayarlarının mikrofonunu açarak ve istedikleri soruyu sorarak işlemlerini yapabilecek. İşlemlerini sesli yapmak isteyen vatandaşların bilgisayarlarında Google Chrome tarayıcısının yüklü olması ve bu tarayıcı ile işlem yapmaları gerekiyor.

İSTEDİĞİN ANDA BİLGİLENDİRME


Uygulamanın yaklaşık 400 soruyu cevaplandırabildiğini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Teknolojinin hızla ilerlediği bir süreçte Belediye hizmetlerin artık çok daha hızlı ve şeffaf bir şekilde sunulması gerekiyor. Böyle olunca da hizmet kalitesi artıyor. Belediyemizden hizmet alan vatandaşlarımıza kolaylık sağlamak için çalışıyoruz. Bu projemizde aynı düşünceden hareketle oluştu. Bağcılarlı hemşehrilerimizin, evlerinden, iş yerlerinden belediyedeki işlemlerini en kolay şekilde yapmalarını ve yine süreci internet aracılığıyla takip edebilmelerini istiyoruz. EBYS projemizi bu düşünce ile hazırlamıştık. Sanal operatör uygulamamız da yine aynı düşünce ile hazırlamış olduğumuz bir projemiz. Yani teknolojiyi kullanarak, kuyrukta bekleme ve evrak dönemini bitiriyoruz” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11