banner56

Bakan Müezzinoğlu STK temsilcileriyle buluştu

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bağcılar’da Balkan, Rumeli ve Trakya derneklerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Halk Sarayı’nda düzenlenen programda konuşan Müezzinoğlu, terör sorunu ve çözüm süreci ile sağlık hizmetlerinde gelinen nokta hakkında bilgiler verdi.

Bakan Müezzinoğlu STK temsilcileriyle buluştu
Balkan, Rumeli ve Trakya derneklerinin temsilcileri ile bir araya gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu terör sorunu, çözüm süreci ve sağlık hizmetlerindeki son durumla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Güneydoğu’da terör sorununun yaşandığını ve bu sorunun çözümünün de uzun yıllar TSK’den beklendiğini ifade eden Müezzinoğlu, “Ama ey siyasetçi senin de görevin var. Siyaset ülke için millet için ve sorunları çözmek için yapılır. Siyasetçinin görevi milletin sorunlarını bedel ödetmeden çözmektir” dedi. 30 yıldır bedel ödendiğini ve çözüm olarak “Öldür ve yok et” denildiğini kaydeden Müezzinoğlu, sorunun sürdüğünü binlerce insanın öldüğünü hatırlatarak, “Siyaset yalnızca seyirci kaldı, eleştirdi ve suçladı“ diye konuştu. 

Milletin vicdanını rahatsız edecek bir yanlış yapmayacaklarını söyleyen Müezzinoğlu, “Alnımızın akıyla bu problemi çözeceğiz. İster destek versinler ister vermesinler, ister bizi yüce divan ile tehdit etsinler. Korksaydık zaten meydanlara çıkmazdık” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Müezzinoğlu, “Ey Kılıçdaroğlu sen Tuncelilisin, o bölgenin insanısın. Niçin, ‘ben bu bölgenin çocuğuyum. Bu coğrafya bizim bölünmez bütünlüğümüzün coğrafyasıdır. Dolayısıyla ben buradan Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı olarak adayım’ diyerek oradaki vatandaşla bütünleşerek milli birlik ve beraberliğe katkı sağlamıyorsun?” diye sordu.

“CİHAZ ARIZALANDI MI DOKTORU DÖVÜYORUZ”


Sağlık hizmetleriyle ilgili de konuşan Müezzinoğlu, 500 bin personelle yoğun çalışıldığını ve bazı sıkıntıların da yaşandığını kaydetti. Doktorların öldürüldüğünü, hemşirelerin dövüldüğünü hatırlatan Müezzinoğlu, “15 civarındaki hastaneyi gece 02.30’da geziyorum. Bakıyorum vatandaşlarımız bekliyor. Doktor, hemşire var. Yüzde 99 problemsiz halk memnuniyeti olan hizmeti sunuyoruz. 24 saat nefes almadan çalışmak zorundalar. Zaman zaman sorunlar oluyor. Dün Cerrahpaşa’da 4 boyutlu ultrason hizmete girdi. Ama bunlar ileri teknolojik cihazlar. Cihaz arızalandı mı, doktoru dövüyoruz. Buna hakkımız yok” diye konuştu.

“DOKTOR AÇIĞI BÜYÜYOR”


AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılında sağlık hizmetlerindeki hizmet sayısının yıllık 96 milyon olduğunu hatırlatan Müezzinoğlu, bu rakamın şimdi 500 milyona ulaştığını söyledi. 115 bin olan doktor sayısının da 125 bine çıktığı bilgisini veren Müezzinoğlu, doktor sayısındaki artışa karşın hizmet sayısındaki artışın daha fazla olduğuna dikkat çekti.

Önümüzdeki 10 yılda yaşanacak en büyük sıkıntının doktor eksiği olacağını söyleyen Müezzioğlu, özellikle YÖK’ün geçmiş yıllardaki uygulamalarını eleştirdi. “Siz benden doktor isteyeceksiniz, ben de size yok demek zorunda kalacağım” diyen Müezzinoğlu şunları söyledi: “Sabahtan beri Erzincan’dan, Rize’den, Antalya’dan ‘bize doktor verin’ diye geldiler. Bugün istenen uzman sayısı 76 ama yok. 2007’ye kadar yaklaşık 20 yıl ‘bu ülkede doktor fazlası var’ diye tıp fakültelerine öğrenci almadılar. 2008’den itibaren önce 2 bin 500, sonra 4 bin, şimdi 5 bin fazla almaya başladık. Dört yıl önce aldığımız 2 bin 500 fazla, altı yıl sonra pratisyen hekim olarak, 10 yıl sonra da uzman olarak hizmet verecek. 20 bin ihtiyacım var. Bu millete ne zulüm ettiler. Tarih onları yazacak.”
 
Başbakan Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı büyük şehir hastanelerine ilişkin de açıklamalarda bulunan Müezzinoğlu, İstanbul’un Avrupa yakasına 2 bin 800 yataklı şehir hastanesi kuracaklarını söyledi. Ankara’da 3 bin 600 yataklı bir hastane yapacaklarını da ifade eden Müezzioğlu, İstanbul Anadolu Yakası’nda ise hastane yapmak üzere 3 milyon metrekarelik bir alan satın aldıklarını açıkladı.

Bağcılar Halk Sarayı’nda gerçekleştirilen programa sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ve çok sayıda davetli katıldı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı toplantıda Bakan Müezzinoğlu’na ilçede planlanan Kadın Doğum Hastanesi ile ilgili son durum hakkında bilgi verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11