banner56

“Birlikte Daha Güzel”

Engelliler Haftası dolayısıyla Darüşşafaka İlkokulu öğrencileri ile engelliler bir araya geldi.Bağcılar Engelliler Sarayı’nda düzenlenen programda öğrenciler engelli akranlarıyla yan yana oturdu.

“Birlikte Daha Güzel”
 Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen programda Darüşşafaka İlkokulu öğrencileri ile engelliler bir araya geldi. Bağcılar Belediyesi ile Beyaz Ay Derneği Bağcılar Engelliler Sarayı’nda ortaklaşa düzenlediği program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programa Darüşşafaka İlkokulu’ndan 45 öğrenci katıldı. Fati isimli tiyatro oyununun sahnelendiği programda, engelliler mini bir konser verdi. Program kapsamında Darüşşafakalı öğrenciler arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 

“Birlikte Daha Güzel” sloganıyla gerçekleştirilen programa, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Bağcılar Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Birlikte Yürüyoruz Kampanyası Genel Koordinatörü Hasan Fehmi Giray, Aile Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Halis Kuralay, Beyaz Ay Derneği temsilcileri ile çok sayıda engelli ve engelli yakını katıldı. 

Programın açılışında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İtalya’da düzenlenen Uluslararası Bedensel Engelliler Atletizm Şampiyonası’nda gülle atmada birinci olan Hamza Doğan ile dünya şampiyonasına katılma barajını aşmayı başaran engelli atletler Hamide Kurt ve Zübeyde Süpürgeciyi tebrik etti. Hamide ve Zübeyde’nin 6 yıl öncesine kadar evlerine mahkum bir şekilde yaşadıklarına dikkat çeken Çağırıcı, her iki sporcunun da 6 yıl içerisinde önemli bir mesafe katederek uluslararası başarılar elde eder bir noktaya geldiğini söyledi. Her bireyin mutluluğunun hedeflenmesi gerektiğini belirten Çağırıcı, “Merve isimli bir kızımız daha vardı. O da kas hastasıydı. O kızımızı da evinden aldığımızda konuşamıyordu. Şu anda üniversitede okuyor. Engellisi mutsuz bir Bağcılar’da mutluluğu elde edemezsiniz” diye konuştu. 

Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır da yaptığı konuşmada herhangi bir ailede bir kişinin rahatsız olması durumunda o ailenin diğer fertlerinin de rahatsız olacağını söyledi. “Önemli olan Hak yolunda hakkıyla elimizden geldiğince yürüyebilmemiz” diyen Çakır, insanların sıkıntıyı düşünerek hayatı kendilerine zehir etmemeleri gerektiğini söyledi. AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise engellilere yönelik tesisler ve meslek edindirme kurslarının önemine dikkat çekerek bu tür tesislerin topluma katma değer sağladığını kaydetti. Öztürk, Zübeyde ve Hamide Kurt’u örnek göstererek, “İkisiyle de iftihar ediyoruz. İmkanlar ortaya konulduğunda bu başarıları görme imkanı buluyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11