banner56

4 Bin anne çocuklarıyla kitap okudu

Bağcılar’da 4 bin anne çocuklarıyla birlikte dünyanın en anlamlı rekorunu kırdı. Olimpik Spor Salonu’nda bir araya gelen anneler çocuklarıyla birlikte kitap okuyarak, “En Çok Anneyle Kitap Okuma Rekor”unu kırdı. Rekor, Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığındaki Tescil ve Hakem Heyeti tarafından tescillendi.

4 Bin anne çocuklarıyla kitap okudu
Bağcılar’da farklı bir rekor kırıldı. 4 bin anne çocuklarıyla birlikte kitap okuma rekorunu kırdı. Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda ilçedeki 80 okuldan 50’şer öğrenci ile öğrencilerin anneleri bir araya geldi. Annelerin rekor denemesi Prof. Dr. Orhan Kural Başkanlığı’ndaki Rekor Tescil ve Hakem Heyeti tarafından değerlendirilerek tescil edildi.


Bağcılar Times Haber Merkezi 

“İnternette konuşan değil, kitap okuyan bir toplum istiyoruz” diyen Kural, bir etkinliğin rekor olarak tescillenmesi için en az 7 dakika gerçekleştirilmesi gerektiğine dikkat çekerek rekor denemesini başlattı. Anne ve çocuklar başta olmak üzere salonda bulunan herkes kitap okumaya başladı. Sürenin tamamlanmasının ardından Kural, “En Çok Anne İle Kitap Okuma Rekoru”nun kırıldığını açıkladı.

Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda gerçekleştirilen programa İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Bağcılar Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, “Benim İçin Benimle Oku Anne” Projesi Koordinatörü Aziz Erdoğan, kitabı okunan 40 yazar, 4 bin anne ve onların çocukları olan 4 bin öğrenci ile çok sayıda davetli katıldı.

Bağcılar Kaymakamlığı’nın öncülüğünde Bağcılar Belediyesi ve Bağcılar Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa hazırladığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın fon desteği sağladığı “Benim İçin Benimle Oku Anne” projesinin aynı zamanda kapanış programının da gerçekleştirildiği etkinlik halk oyunları ekiplerinin gösterileriyle başladı.

MUTLU: KİTAP OKUMAYA ÇOK İHTİYACIMIZ VAR

Rekorun kırılmasının ardından konuşan Vali Hüseyin Avni Mutlu, “Az önce annelerimiz yavrularıyla birlikte kitap okuma rekorunu egale ettiler. Tebrik ediyorum” dedi. Projenin, annelerin çocuklarıyla kitap okuma alışkanlığını pekiştireceğini ifade eden Mutlu, “İnşallah bu rekoru hayat boyu kırmaya devam edeceğiz. Anneler ve babalar çocuklarıyla kitap okumaya devam edecekler. Kitap okumaya çok ihtiyacımız var. Bilgili kültürlü toplumun yolu kitap okumaktan geçiyor. O nedenle anneler babalar televizyonların karşısında, internetin karşısında bir şeyleri öğrenmekten vazgeçelim daha fazla kitap okuyalım. Kitabı, hayatımızın en önemli parçası haline getirelim. Belediye Başkanımızı, İl Milli Eğitim Müdürümüzü, İlçe Milli Eğitim Müdürümüzü kutluyorum” dedi.

YILDIZ: OKUMA SEVGİSİ AİLEDE BAŞLAR

Okuma sevgisinin anne sevgisi gibi ailede başladığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız da yaptığı konuşmada annelerin kitap okuyarak çocuklarına karşı önemli bir liderlik yaptıklarını söyledi. Yıldız, projede emeği geçenleri tebrik etti. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise yaptığı konuşmada, belediye olarak insanı merkeze koyarak çalıştıklarını söyledi. Hz. Mevlana’nın “Bir neslin geleceğini bir önceki nesil hazırlar” sözünü hatırlatan Çağırıcı, “Biz bu neslin geleceğini hazırlarsak, bu nesil de bir sonraki neslin geleceğini daha iyi hazırlayacaktır” diye konuştu.

Çok heyecanlı olduğunu ifade eden Çağırıcı “Heyecanımızı sizlerden alıyoruz. Biz proje hazırlayabiliriz. Eğer siz bu projelere destek olmasanız bir anlam ifade etmez” şeklinde konuştu.

Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır da yetişmiş insan gücüne dikkat çektiği konuşmasında, “Bir ülkeyi bir milleti büyük ülke büyük millet yapmak ne toprak üstü zenginlikleri ne yeraltı kaynakları ne sermayesi ile olur. Bir milletin zenginliği yetişmiş, eğitimli evlatları ile olur” dedi.İçişleri Bakanlı Muammer Güler, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar başta olmak üzere gönderilen tebrik telgraflarının okunduğu program, Türk Halk Müziği Sanatçısı Bülent Serttaş’ın verdiği konserle sona erdi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11