banner56

Bilgi evi öğrencileri “bilgi” de yarıştı

Bağcılar’da bilgi evi öğrencilerine yönelik bilgi yarışması düzenlendi. Branş dersleri ile genel kültür sorularının yöneltildiği yarışmada, öğrenciler birinci olabilmek için kıyasıya yarıştı. Dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Bilgi evi öğrencileri “bilgi” de yarıştı
Bağcılar’da eğitim faaliyetlerini yürüten bilgi evleri arasında bilgi yarışması düzenlendi. Yarışmaya bilgi evlerine devam eden 3,4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri katıldı. Genel kültür ve her branş dersinden ikişer soru olmak üzere toplam 12 sorunun sorulduğu yarışmada sınıflarına göre dereceye giren öğrencilere madalyaları verildi. Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen yarışmada birinci olan bilgi evlerine ise kupa verildi.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Yarışmada, 3 ve 4. Sınıflarda Kemalpaşa Bilgi Evi öğrencileri birinci olurken, 5. Sınıflarda Fatih, 6. Sınıflarda Mahmutbey, 7. Sınıflarda Yüzyıl ve 8. Sınıflarda da Fevziçakmak Bilgi Evi öğrencileri birinci oldu.

Bağcılar Belediyesi’nin örnek eğitim yatırımlarından biri olarak projelendirdiği ve şu anda 7 mahallede eğitim faaliyetlerini sürdüren bilgi evlerinde yaklaşık 15 bin öğrenci devam ediyor. Branş öğretmenleri tarafından öğrencilerin okul derslerine takviye eğitimlerinin verildiği bilgi evlerinde özellikle kulüp çalışmaları ile öğrencilerin yeteneklerinin ortaya çıkması teşvik ediliyor.

Bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencileri tebrik eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Mevlana’nın “Bir neslin geleceği bir önceki nesil hazırlar” sözüne atıfta bulunarak, “Çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlamak için çalışıyoruz. Bilgi evlerimiz de bu düşünceden hareketle doğdu. Şu anda 7 bilgi evimize 15 bin yavrumuz devam ediyor. Burada okul derslerine takviye eğitimi alıyorlar, bunun yanı sıra, müzik, resim, karikatür gibi 30’a yakın branşta kulüp çalışmaları ile eğitim veriyoruz. Hedefimiz 22 mahallemizin tamamına bir bilgi evi kazandırmak” dedi. (İTHA)

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11