banner56

Engelli gençlerin askerlik heyecanı…

“Engelliler Haftası “ dolayısıyla aralarında 12 Bağcılar Engelliler Sarayı kursiyerlerinin de bulunduğu engelli gençlere bir günlük sembolik askerlik yaptırıldı. Bağcılarlı gençler için önce Engelliler Sarayı’nda kına gecesi düzenlendi, daha sonra da törenle askere uğurlandı. Bir günlük sembolik askerlik yapan gençler, ant içtikten sonra bayrak üzerine ellerini koyarak yemin etti.

Engelli gençlerin askerlik heyecanı…
“Engelliler Haftası” dolayısıyla İstanbul’da yaşayan yüzlerce engelli gence bir günlüğüne sembolik askerlik yaptırıldı. Törene katılan engelli gençler ant içtikten sonra sancak önünde yemin etti. Ardından da gençlere terhis belgeleri dağıtıldı. Engelli gençler üzerindeki askerlik kıyafetlerini hatıra olarak yanlarında götürdü. 

Hasdal Kışlası heyecanlı bir güne şahitlik etti. Aralarında Bağcılar Engelliler Sarayı’nın 12 kursiyerinin de bulunduğu yüzlerce engelli genç bir günlüğüne de olsa vatan hizmetinde bulunmanın heyecanını yaşadı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene engelli asker adaylarının, ant içmesi ile devam edildi. Büyük bir heyecanla yemin eden engelli asker adaylarına daha sonra tek tek terhis belgeleri dağıtıldı. 

Gençler yeminlerini ederken, kendilerini izleyen yakınları da duygusal anlar yaşadı ve çocuklarının bol bol fotoğrafını çekti. Hasdal Kışlası’ndaki törene katılan 23. Motorlu Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Şeref 
Öngay, Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, 23. Tümen Kurmay Başkanı Kurmay Albay Fuat Yücedal, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürü Bekir Köksal, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’ndaki beş engellinin de yer aldığı gruba sembolik terhis belgelerini verdiler. 

KINA GECESİNİN ARDINDAN TÖRENLE UĞURLANDILAR

Yemin töreni öncesinde Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda askere gidecek engelli gençler için kına gecesi düzenlendi. Geceye aileleriyle birlikte katılan asker adayı engelli gençler bol bol eğlendi. Gecenin sonunda ise gençlerin eline, adet olduğu üzere kına yakıldı. Engelli gençler, kına gecesinin hemen bir gün sonrasında ise düzenlenen törenle askere uğurlandı. Asker uğurlama programına katılan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, belediye olarak engellilere yönelik yaptıkları çalışmalara kısaca değinerek, “Sembolik de olsa bugün vatani görevinizi yapacaksınız. Hayırlı teskereler diliyorum. Her zaman sizlerin 
yanındayız” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11