banner56

Engelli aşçılardan kek ve pasta yemeye davet

Engelliler Sarayı’nda üç aylık bir kursun ardından kek ve yaş pasta yapımını öğrenen engelli kadınlar, merkezi ziyaret edenlere kek ve pasta başta olmak üzere yemek ikram ediyor.

Engelli aşçılardan kek ve pasta yemeye davet
Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda aşçılık kursuna katılan engelliler, her türlü yemek ve tatlıyı yapmayı öğreniyor. Merkezi ziyaret edenleri engelli aşçıların yaptığı nefis yemek ve tatlı kokuları karşılıyor. Yiyecek, içecek ve pastacılık bölümü üzerine usta olan Mehmet Tevfik Nargül gözetiminde eğitim gören engelli kursiyerler, herkesi nefis keklerinden ve pastalarından tatmaları için Engelliler Sarayı’na davet ediyor.

Engelli olmalarını bir dezavantaj olarak görmeyen kursiyerler, hocaları Mehmet Tevfik Nargül’ün gözetiminde maharetlerini ortaya koyuyor. Kursa katılarak hünerli parmaklarının farkına varan engelliler, hem meslek sahibi oluyor hem de eğlenceli bir kursiyerlik dönemi geçiriyor. Her kursiyerin üç ay eğitim gördüğünü belirten Nargül, “Engelliler Sarayı’ndaki yiyecek, içecek ve pastacılık bölümümüzde her kurda 15 kursiyer eğitim görüyor. Kurslarımız saat 12.00 ile 16.00 arasında haftanın beş günü sürüyor. Şeker hamuru, kurabiyeler ve yaş pasta yapımını öğretiyoruz. Öğrencilerimiz o kadar istekli ve disiplinli çalıştılar ki, bu yıl İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Gastronomi Festivali’nde dünya birincisi oldular“ dedi. Kursiyerlerle sürekli bir araya gelerek onların yaptığı yemek ve tatlılarından tadan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Artık, burada bizim kurslarımıza katılan engelli aşçılarımız yemek yarışmalarına katılarak dereceler elde eder noktaya geldi. Bu bizi çok memnun ediyor. Kendilerini tebrik ediyorum” diye konuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11