banner56

Bağcılar Belediyesi KEP hesabı aldı

EBYS ve Sanal Operatör uygulamaları ile akıllı belediyecilik uygulamalarında teknolojinin imkanlarını en etkin kullanan belediyelerin başında gelen Bağcılar Belediyesi şimdi de KEP hesabı alan ilk belediye oldu. Evraklar, KEP hesabı ile dijital ortamda imzalanarak gönderilebilecek. Sistemin en önemli özelliği, evrakların bozulamaması ve hukuki bir süreçte delil olarak kabul edilmesi...

Bağcılar Belediyesi KEP hesabı aldı
Elektronik Bilgi Yönetim Sistemi (EBYS), Sanal Operatör gibi uygulamaları ile dikkat çeken Bağcılar Belediyesi, bunlara bir yenisini daha ekleyerek Kayıtlı Elektronik Posta Sistemi(KEP)’e geçen ilk belediye oldu. Standart elektronik postaya benzer bir sistemle çalışan KEP, e-mailden farklı olarak, evrakların bozulmasının önüne geçiyor, gönderilen evrakları belli bir süre ile koruyor, evrakların elektronik ortamda imzalanmasını sağlıyor ve sistem üzerinden gönderilen veya alınan evraklar hukuki bir süreçte delil niteliği taşıyor. Kurum ve kuruluşlar ile kişiler KEP hesabı alabiliyor. Bu alanda PTT, Türkiye Noterler Birliği ve Türkkep firması yetkili kılındı.
Geleneksel posta pulunun elektronik ortamda eşdeğeri olarak tanımlanan KEP, tarih, saat, dijital tanımlama logosu, içerik doğrulama ve kriptolama özelliklerini taşıyor. Sistemin en önemli özelliği ise KEP üzerinden gönderilen evraklardaki zaman damgasının bozulmaması.

KEP ayrıca işlemlerin elektronik ortamda yapılması nedeniyle zamandan ve maliyetten kazançla, resmi ve ticari işlemlerin hızlı yürütülmesini sağlıyor ve özellikle kamu kurumlarında bürokratik süreci azaltıyor. KEP hesabı olan bir kullanıcı önce www.kep.gov.tr adresine parolasıyla ve şifresiyle giriyor, sonra birtakım doğrulamalardan geçerek sistemi kullanabiliyor.

Akıllı belediyecilik uygulamalarına büyük önem verdiklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, EBYS ve Sanal Operatör uygulamalarının ardından KEP uygulamasını da hayata geçirdiklerini ifade etti. KEP’in kurumlar ve kişiler arasında bilgi ve belge akışını sağladığını söyleyen Çağırıcı, “Sistemin standart elektronik postalara göre en önemli özelliği gönderilen verileri bozulmadan saklayabilmesi ve kişiler ve kurumlar arasında yaşanabilecek sorunlarda bu verilerin standart mailin aksine yasal delil niteliğini koruması” dedi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11