banner56

Engelliler İtalya’dan da zaferle döndü

Milli Takım forması ile İtalya’da gerçekleştirilen Bedensel Engelliler Atletizm Şampiyonası’na katılan Bağcılar Belediyesi Spor Kulübü’nün engelli sporcuları önemli başarılar elde etti. Hamza Doğan gülle atmada birinci olurkan, Hamide Kurt ve Zübeyde Süpürgeci de dünya şampiyonasına katılma barajını geçmeyi başardı.

Engelliler İtalya’dan da zaferle döndü
İtalya’da gerçekleştirilen Uluslararası Bedensel Engelliler Atletizm Şampiyonası’na Milli Takım forması ile katılan Bağcılarlı engelli sporcular yine büyük başarılara imza attı. Gülle Atma kategorisinde ülkemizi temsil eden Hamza Doğan birinci olurken, Hamide Kurt ve Zübeyde Süpürgeci de dünya şampiyonasına katılma barajını geçti. Turnuvaya F46 kategorisinde katılan Hamza Doğan, gülle atma kategorisinde yarışarak birinci olmayı başardı. Daha önce katıldıkları ulusal ve uluslararası pek çok turnuvada birinciliği kaptırmayan Hamide ve Zübeyde ise İtalya’dan da dünya şampiyonasına katılma vizesini alarak döndü. Hamide Kurt tekerlekli sandalye T53 kategorisinde 200, 400 ve 800 metrede yarışırken, Zübeyde Süpürgeci de T54 kategorisinde 200 metrede yarıştı. Her iki atlet de dünya şampiyonasına katılma kotasını geçmeyi başardı. 

“Engelli sporcularımız bir kez daha yüzümüzü güldürdü” diyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Artık engelli sporcularımızın başarılarına alıştık. Şimdiye kadar pek çok başarıya imza attılar. İtalya’da bu başarılarını tekrar etmiş oldular. Tebrik ediyorum” dedi. Hamide Kurt, geçtiğimiz yıl Hollanda’da gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası’nda birinci olmayı başarmıştı. Kurt, bu başarısı ile ilk defa Avrupa Şampiyonu olan bayan engelli atlet olarak Türk spor tarihine geçmeyi de başarmıştı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11