banner56

Hatipoğlu: “Twitter yalan makinesi olarak kullanıldı”

Sultanahmet Camii Emekli Başimam Hatibi Emrullah Hatipoğlu, oruçluyken yemekten, içmekten ve nikahlı eşle cinsi yakınlıktan uzak durulduğunu belirterek, “Takvaya erdirici bir oruç tutabilmemiz için ağzımız yalandan, gıybet etmekten ve insanları rencide etmekten uzak durmalıyız” diye konuştu.

Hatipoğlu: “Twitter yalan makinesi olarak kullanıldı”
Bağcılar Belediyesi “Ramazan Çadırı-İrfan Sofrası” programında “Ramazan’a Girerken” başlıklı bir konuşma yapan Hatipoğlu, Ramazan ayının ibadet ile geçirilmesi gerektiğini ayet ve hadislerden örnekler vererek anlattı. Müminlerin, Allah’ın rızasını kazanmak için oruç tuttuğunu ifade eden Hatipoğlu, “Hayatın en zor dönemlerinde Hendek gününde bir taraftan açlıkla kıvranırken diğer taraftan karın boşluklarına taşlar bağlayarak açlığını gidermeye çalışarak zorluklara katlanma örneği gösteren Hazreti Muhammed Mustafa’ya(S.A.V) selam olsun. İzinden giden görmeden davetine icabet eden kulları olma bahtiyarlığına erdirdiği için Rabbimize hamdolsun.” diye konuştu. 


“RAMAZAN BİN AYIN SULTANIDIR”

Hatipoğlu, şöyle konuştu: “İçinde bin aydan hayırlı Kadir gecesinin bulunduğu müjdesi veriliyor. Bin ay Miladi hesaba göre 83 yıl 4 aya, Kameri Takvim’e göre de 85 yılı aşan bir zamana tekabül ediyor. Böyle bir zamanı Allah’a kullukla geçirmek kaydıyla değerlendirmemiz gerekiyor. Mevlamız, Kadir Suresi’nde ‘bin aydan daha da hayırlıdır’ diye buyuruyor. Bu bize her sene verilmekte olan bir fırsattır” Ramazan ayının “11 Ayın Sultanı” olmasının sebebini de izah eden Hatipoğlu, bunun ayet ile de sabit olduğunu ifade etti. Ramazan-ı Şerif’te Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığını kaydeden Hatipoğlu, bu yüzden bu ayın çok değerli olduğunu söyledi. Kur’an’ın insanlar için indirildiğini de belirten Hatipoğlu, “Kur’an-ı Kerim, Hazreti Muhammed (S.A.V) mübarek şahsında bize indirilmiştir. Eğer biz kalbimizi Kuran-ı Kerim’e açarsak onun emir ve yasaklarına uyarsak Allah katında takva sahibi oluruz. 

“YALANA DAYALI İŞ GÖRMEYİ TERK ETMELİYİZ”

Orucun insanları takvaya ulaştırabilmesi için müminlerin yalandan, gıybetten ve kişileri rencide edici ifadelerden uzak durması gerektiğini vurgulayan Hatipoğlu, “Peygamber Efendimiz (S.A.V) buyurmuşlar ki, ‘kim oruçlu olduğu zaman yemeyi, içmeyi terk etti ya aynen onun gibi yalanı ve yalana dayanan iş görmeyi terk etmez ise tuttuğu oruca Allah değer vermez. Hazreti Peygamber, ‘öyle bir kimsenin yemesini içmesini terk etmesine Allah’ın ihtiyacı yok’ demiştir. Bu ‘değer vermez’ demektir. İnsan ihtiyacı olan şeye değer verir. Aç ve susuz olan kişinin en çok değer vereceği şey yemek ve sudur. Hazreti Muhammed (S.A.V) ‘Allah, yalanı ve yalana dayanan iş yürütmeyi terk etmeyen kişinin orucuna değer vermez’ diyor. Her ne kadar yalan orucu bozmasa bile o insan, oruç ile kazanılacak faziletlerden mahrum kalır” 


Allah-u Teala’nın Kur’an’da ‘orucun mükafatını ben veririm’ dediğini hatırlatan Hatipoğlu, “Orucun karşılığı cennettir. Cennetin ‘sekiz’ cehennemin de ‘yedi’ kapısı vardır. Hazreti Peygamber Efendimiz, ‘Bu kapılardan birisinin adı ‘Reyyan’dır’ diyor. ‘O kapıdan ancak oruçlular girebilir’, diyor. Oruç bize cenneti kazandırmaya gelmiş.” şeklinde konuştu. 

“CNN İNTERNATİONAL AYRI BİR YALAN ÖRNEĞİ SERGİLEDİ”

Konuşmasında, ‘oruçla birlikte unutulmaya yüz tutmuş ahlaki değerlerimizi yeniden tanımlamaya çalıştığını’ vurgulayan Hatipoğlu, “Bizim kültürümüzde yalan yoktur. Ancak, İslam dışındaki görüşlerin en güçlü silahlarının yalan olduğunu belirterek şunları söyledi: Taksim olaylarında bir kere daha gördük ki ‘Twitter bir yalan makinesi’ olarak kullanılmış. Yalan yalan… CNN İnternational televizyon kanalı da ayrı bir yalan örneği sergiledi. Büyük bir miting tertip edildi. Ancak bu miting sanki karşıt kişilerce düzenlenmiş gibi aktarıldı. Dünyanın gözü önünde meşhur bir haber ajansının böylesine bir yalanı söyleyebildiğini düşündüğümüzde herkesin fark edemediği yalan makineleri kitleleri nasıl etkiliyor, sokağa döküyor anlayabiliyoruz. Kur’an-ı Kerim, ‘Fasık size bir haber getirdiğinde onu araştırın’ diyor.”Müminlerin kendisine ‘Kur’an-ı Kerim’in hayatımızda ne kadar var olduğunu sorması gerektiğini deifade eden Hatipoğlu, “Ticari hayatımda, yönetim anlayışımda ve eğitim anlayışımda ne kadar var, varsa ne mutlu yoksa bu eksiği gidermemiz lazım, nefis muhasebesi yapmamız lazım. Bir Ramazan planlaması yaparak Ramazandan gerektiği gibi faydalanabiliriz” diye konuştu. 

Konuşmasının ardından Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Hatipoğlu’na Mehmet Akif Ersoy’un yazarlık yaptığı ‘Sırat-ı Müstakim’ dergisinin ilk iki cildini hediye etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11