banner56

Yahudiler Filistin Olmasa Birbirleriyle Savaşırlar

Bağcılar Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği programda konuşan Talha Uğurluel “Yahudiler Filistin olmasa birbirleriyle savaşırlar” dedi.

Yahudiler Filistin Olmasa Birbirleriyle Savaşırlar
Bağcılar Belediyesi, Ramazan Çadırı’nda düzenlediği kültür etkinliklerine devam ediyor. Talha Uğurluel, Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı kendine özgün anlatımıyla adeta bir tarih dersi verdi. Uğurluel, Mescid-i Aksa için, dinlerin iç içe geçtiği, peygamberlere ait hatıraların ve kabirlerin bulunduğu bir yer olduğunu söyledi.

HZ. SÜLEYMAN’IN MÜHRÜ

Tarihte en çok tartışılan konulardan birinin iki üçgenin iç içe geçmiş sembolü olduğunu söyleyen kültür tarihçisi Uğurluel, “Aslında bu işaret Hz. Süleyman’ın mührüdür. Anlamı da gökyüzü ile yeryüzünün iç içe geçmiş halidir. Osmanlılar hatta Selçuklular yüzyıllarca bu sembolü kullanmışlardır. İsrail Devleti kurulduğunda da bu işareti bayraklarına koydular.” dedi.

YAHUDİLER, FİLİSTİN SAYESİNDE GEÇİNİYOR

Yahudi toplumunun hiçbir zaman bir arada huzur içinde yaşayamadığını söyleyen Uğurluel, “Ne zaman bir araya gelseler birbirlerini yerler. Geçimsiz bir yapıları vardır. Yahudilerle koskoca Roma İmparatorluğu baş edememiş. İmparator Hadrian M.S. 135 Yahudileri dünyanın dört bir yanına dağıttı. Bugün nasıl geçiniyorlar diye sorarsanız? Filistin tazyiki ile geçiniyorlar. Filistin’i kendileri ortaya koyuyor, kendileri alevlendiriyor. İnanın Filistin olmasa bunlar kendileriyle savaşır” diye konuştu.

YANLIŞ BİLGİLERLE DONATILDIK

Halkımızın tarihi kulaktan dolma bilgilerle öğrendiğini söyleyen Talha Uğurluel, “Mesela hep şikayet ederiz. Bu Araplar topraklarını satmasaydı, Yahudiler İsrail Devleti’ni kuramayacaktı. Bu yanlış bir bilgidir. Bugün İsrail’in bulunduğu toprakların sadece yüzde 1’i satın alınarak elde edilmiştir. Yüzde 99’u 1948-1967 savaşlarında ele geçirilmiştir.

KUDÜS’Ü BAŞKENT YAPAMADILAR

Mescid-i Aksa’yı anlatırken fotoğraflarla da destekleyen Uğurluel, Emevilerin Arap milliyetçiliği yaptığını söyleyerek, “ Emeviler o dönemde sahabelere büyük rahatsızlık verdiler. Birçok sahabe onların zulmünden kaçarak Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesine geldi. Emeviler Mekke’yi, Medine’yi başkent yapamadılar. Başkentleri Şam’dı. Ama Şam’ı da istemiyorlardı. Kutsal bir kent olduğu için Kudüs’te karar kıldılar. Yeni bir Emevi Sarayı’nın inşaatına başladılar. Sarayın yapımı bitti. Ancak büyük bir deprem sarayı yerle bir etti. İlahi bir güç engel oldu. Ve Emeviler Kudus’ü hiç bir zaman başkent yapamadı” dedi.Tarihçi Talha Uğurluel sohbetinin sonunda konuklarına tarihin çok iyi bilinmesi gerektiğini söyleyerek, “Geçmişini bilemeyen geleceğini hazırlayamaz. Tarihimizin en doğru bilgilerle öğrenilmesi lazım. Çocuklarımıza da öğretmeliyiz” diye konuştu.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11