banner56

Kalplere sevgi isteyin

Bağcılar Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği programda konuşan İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, kardeşliğin önemine vurgu yaptı

Kalplere sevgi isteyin
Bağcılar Belediyesi, Ramazan Çadırı’nda düzenlediği kültür etkinliklerine sevilen ilahiyatçı ve yazarları konuk ediyor. İlahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu; Peygamberimizin hayatından örnekler vererek “Kardeşlik ahlakı ve kardeşlik hukuku” adını verdiği programa ilgi yoğundu. Ramazan Çadırı’nı tamamen dolduran yüzlerce Bağcılarlı, Döngeloğlu’nun sohbetini ilgiyle dinledi.

SIR DOLU AYET

İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, birlik ve beraberliğe muhtaç olunan bu zamanlarda kardeşliğin önemine değinerek, “Hucurat Suresi’nde derki ‘Allah’a iman eden müminler ancak kardeştirler. Şayet onların araları bozulursa ıslah edin barıştırın, arayı açmayın. Ki Allah size merhamet etsin’ Bu ayet gerek aile ve akrabalık ilişkilerimizde gerekse Müslüman devletlerin, toplulukların birbirleriyle olan hukukunda çok mühim sır dolu bir ayettir. Tesiri inanır ve yaşarsak çok büyüktür” dedi.

ÇOCUKLARIN ORGANLARI SATILIYOR

Döngeloğlu, “Şu anda dünyada akan kan Müslüman kanıdır. Mısır, Suriye,  Filisten, Irak, Afganistan, Pakistan’dan tutun da Arakan’da Filipinler Moro’da, Doğu Türkistan’da Çeçenistan’da yere düşen can bizim canımızdır, bizim kardeşimizdir. Sadece son 10 yılda Irak’ta yaklaşık 250 bin yetim çocuk ortada kaldı. Bu çocukları kaçıran mafya kasapta et satar gibi İsrail’e Avrupa’nın birçok başkentine 10 -15 bin dolara organ satıyor. Biz nasıl kardeşiz Ümmeti Muhammed’in organları satılıyor” diyerek bu duruma tepki gösterdi.

NİYE TEPKİSİZ KALIYORUZ?

Müslüman Müslüman’ın kardeşi olduğunun altını çizen Döngeloğlu, “Müslüman kardeşine asla zulmetmez. Onu kesinlikle bir zalimin eline teslim etmez. Son yıllarda yaşanan olayları görüyorsunuz. Sokak ortasında kadınlar öldürülüyor. İçip içip eve gelen kocalar çocuklarının önünde eşini dövüyor, sakat bırakıyor öldürüyor. Bu kadınlar Müslüman değil mi? Bizler bu yaşanan olaylar karşısında kardeşlik gereğini yapıyor muyuz? ” diye konuştu.

GERÇEK SORUNLARLA UĞRAŞIN

Türkiye’nin dünyada içki içen ülkeler sıralamasında ilk beşe yükseldiğini söyleyen Yazar Ömer Döngeloğlu ,”Uyuşturucu ve sigara kullanma yaşı 10’lara inmiş. Ama biz nelerle uğraşıyoruz? Teravih namazı var mı yok mu? İmsak saati şu mu bu mu? Tavuktan kurban olur mu? Ben ilahiyatçı profesörlere, cemaat liderlerine sesleniyorum. Bizim bütün işlerimiz bitti de teravihe gelen adam mı kaldı problemimiz?  Bütün ilahiyatçılar sabah akşam düşünmeli, proje üretmeli. Bu insanlara içkiyi nasıl bıraktırmalı, uyuşturucudan nasıl kurtarmalı? Bunlara kafa yormalıyız” dedi.

RAMAZAN TEMİZLENME AYI’DIR

Sohbetinde Peygamberimizin hayatından örnekler veren Ömer Döngeloğlu,

“İyi bir Müslüman Hazreti Muhammed’in hayatını örnek almalıdır. O tüm imkanlara sahip olmasına rağmen alt seviyelerde yaşamını sürdürdü. Parayı sevmez, sadaka verirdi. Merhametli, adaletli bir insandı. Peygamberimiz bindiği havyana bile adıyla hitap ederdi. Nezakete bakar mısınız? Ya şimdi 40 bin kişinin toplandığı statta iki grup bir top için birbirlerinin annelerine küfür ediyorlar. Bize ne oldu böyle? Bu öfke, bu gerginlik bu düşmanlık niye? Bu Ramazan ayı düşünme ayıdır” temizlenme ayıdır” diyerek Müslümanların hayatlarını bir kez da gözden geçirmeleri gerektiğini söyledi.

KALPLERE SEVGİ İSTEYİN

Tokat’ta 10 yıl imamlık yaptığını ifade eden Döngeloğlu, “O zamanlarda evlerin eşik altlarında, ceketlerinin iç astarlarında muskalar bulunurdu. Karı kocayı ayırmak için, akrabayı birbirine düşürmek için hasetlik yapıyorlardı. Bizler Müslüman bir toplumuz, Müslüman kardeşine merhamet etmeli. Dualarınız en başına ‘Allah’ım benim kalbime bütün Müslüman kardeşlerimizi sevecek bir muhabbet nasip eyle Yarabbi “diyerek dua etmeleri tavsiyesinde bulundu.

 

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11