banner56

“Çiftlik Meydanı göz kamaştırıyor”

“Kentsel Dönüşüm Projesi”nin hızla faaliyete geçtiği Bağcılar ilçesi bu değişim ve dönüşüm faaliyetlerine paralel peyzajı ve çevre düzenlemesi yapılan parkları ve bahçeleriyle adından söz ettiriyor

“Çiftlik Meydanı göz kamaştırıyor”
İstanbul’un en kalabalık nüfusuna sahip olan Bağcılar ilçesinin vizyonu olarak öne çıkan yeşil parklarına bir yenisi daha eklendi. Yavuz Selim, Fatih ve Demirkapı mahallelerinin kesiştiği kavşakta bulunan Çiftlik Meydanı‘nda 80 gün önce başlatılan çalışma tamamlandı. Yoğun çalışma sonucu Bağcılar Çiftlik Meydanı bambaşka bir görünüme kavuştu.

Toplam 1300 metrekarelik alanın 900 metrekaresi sert zemine ayrılırken, 400 metrekaresi de çimlendirildi. Göz kamaştırıcı bir görüntüye kavuşan meydanın 120 metrekaresini oluşturan havuzda “müzikli su oyunları” gerçekleştiriliyor. Meydanın çevresine de Bağcılarlıların oturup dinlenmesi için banklar konuldu. “PEYZAJ VE HAVUZ GÖZ KAMAŞTIRIYOR”Otoparklı yeni yapıların inşa edildiği metro ve tramvayın hizmet verdiği Bağcılar’ın artık daha güzel olduğuna ve kaliteli göç aldığına dikkat çeken Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bu sebeple hemşehrilerinin hak ettiği çevreye kavuşması için çalıştıklarını ifade etti. İlçenin yenilenen binaları, yeşil park ve bahçeleri ve geniş yollarıyla çağdaş bir görünüme kavuştuğunu ifade eden Çağırıcı, bunun bir örneğinin yenilenen Bağcılar Çiftlik Meydanı olduğunu ifade etti. Çağırıcı, duygularını şöyle ifade etti: “Parkımız hem göze hem de gönle hitap eden bir park oldu. Süs havuzumuzda müzikli ve ışıklı gösteriler düzenleniyor. Mükemmel bir peyzaj düzenlemesi sonucunda da hemşehrilerime layık bir park oluşturduk. Onları hem rahatça dinlenebilecekleri hem de gözlerini dinlendirebilecekleri parka kavuşturduk. Projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz” Almanya’nın Hamm Anakent Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Peterman’ın hediye ettiği fil heykelinin de yerleştirildiği parkın dört bir yanı mevsimlik begonya, şakayık ve kadife çiçekleri ile süslendi. Ayrıca ladin, manolya, bodur ve mavi ladin de dikildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11