banner56

Klimalı Ramazan Çadırında ilk iftar

Bağcılarlılar, “11 Ayın Sultanı Ramazan” ayının ilk iftarını Bağcılar Belediyesi’nin “Ramazan Çadırı İrfan Sofrası”nda açtı..

Klimalı Ramazan Çadırında ilk iftar
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da konuşmasında yıllar önce ‘Bağcılar’da Ramazan farklı yaşanır’ diyerek yola çıktıklarını hatırlatarak, “Kıl çadırdan Wi-Fi’li, klimalı ve güvenlik kameralı iftar çadırına geçerek 18 yıllık güzel bir Ramazan geleneği oluşturduklarını belirtti. Çağırıcı, “Bağcılar’daki Ramazan Çadırı’ndaki ilk iftarı Bağcılar Rumeli Balkan Platformu Başkanı Kemal Cesur’un verdiğini belirterek “Tüm hayırseverlere çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun.” dedi. 

Bağcılarlılar, “11 ayın sultanı Ramazan ayının ilk iftarını Bağcılar Belediyesi’nin “Wi-Fi, klima ve güvenlik kameralı iftar çadırında açmanın keyfini yaşadı. “Ramazan Çadırı-İrfan Sofrası”nda iftarını açan ilçe sakinleri, hazırlanan program kapsamında da Sultanahmet Camii Emekli Başimam Hatibi Emrullah Hatipoğlu’nun konferansını dinlediler. Programda ayrıca Türk Halk Müziği sanatçı Ömer Çelik de bir konser verdi. 

Bağcılar Belediyesi’nin bir ay boyunca sürecek olan “Ramazan Çadırı-İrfan Sofrası” programında buluşan Bağcılarlılar ilk iftarı açmanın mutluluğunu yaşadılar. İftar öncesinde Kazım Karabekir Camii Müezzini İsmail Süpürgeci Kur’an-ı Kerim okudu. 

“BAĞCILAR’DA RAMAZAN FARKLI YAŞANIR’ DİYEREK YOLA ÇIKTIK”

İftar öncesinde bir konuşma yapan Başkan Çağırıcı, 18 yıl önce ‘Bağcılar’da Ramazan farklı yaşanır’ diyerek yola çıktıklarını hatırlatarak, “Kıl çadırda iftar yaptığımız günlerden üç bin hemşehrimle Wi-Fi’li, 16 klimalı ve 47 güvenlik kameralı çadırda iftar yaptığımız günlere geldik. Ramazan Çadırımız dışında hemşehrilerimi 100’e yakın stant, lunapark, çay içilip sohbet edilecek mekanlarda ağırlayacağız. İlk defa 2009’da “Radyocular Sahnede” adı altında uygulanan proje bu yıl da sürecek. Her akşam farklı radyolardan sevilen radyocular sunum yapacak.” diye konuştu

“TÜM HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

“Ramazan Çadırı İrfan Sofrası”ndaki ilk iftarı Bağcılar Rumeli Balkan Platformu Başkanı Kemal Cesur’un verdiğini ifade eden Çağırıcı, tüm hayırseverlere teşekkür etti. Ramazan ayına hayırlı bir gelişmeyle girdiklerini ifade eden Çağırıcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Bağcılar’da Metronun hizmete girdiğini ifade ederek, “Bu vesileyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’a çok teşekkür ediyorum.” dedi. 

“200 BİN KİŞİYİ İFTAR SOFRASINDA BULUŞTURACAĞIZ” 

Bu yıl da Balkan Şehitliği’ni ziyaret ettikten sonra Edirne Selimiye Camii’nin bahçesinde iftar düzenleyeceklerini belirten Çağırıcı, “Ayrıca, Almanya’nın Köln ve Hamm kentleriyle Kazakistan’ın Almaata şehrinde de iftar sofraları kuracağız. Bu yıl toplam 200 bin kişiyi iftar sofralarında buluşturmaya amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu. İftara Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Bağcılar İlçe Emniyet Müdürü Birol Usşen’in yanı sıra hayırsever işadamları da katıldı. 

“RAMAZAN’A GİRERKEN KONULU KONFERANS”

Sunuculuğunu Abdullah Arıdoru’nun yaptığı “Ramazan programı” kapsamında Sultanahmet Camii Emekli Başimam Hatibi Emrullah Hatipoğlu, “Ramazan’a Girerken” konulu bir konferans verdi. Programın sonunda davetliler Türk Halk Müziği sanatçısı Ömer Çelik’in müzik ziyafetini dinlediler. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11