banner56

7’den 70’e Bağcılarlılar “Gönül Sofraları”nda buluşuyor

Bağcılar İnönü Mahallesi’ndeki Ertuğrul Gazi Parkı Osmanlı Konağı bahçesi Ramazan’ın üçüncü gününde her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve üç bine yakın ilçe sakininin katıldığı “Mahalle’de Gönül Sofrası”na ev sahipliği yaptı.

7’den 70’e Bağcılarlılar “Gönül Sofraları”nda buluşuyor
Bağcılar’da oturan mahalle sakinleri arasındaki birlik ve beraberlik duygularını geliştirmek amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Mahallede Gönül Sofraları”nda buluşan üç bine yakın ilçe sakini aynı sofrada iftarını açtı. İftarda hemşehrilerini yalnız bırakmayan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, dünyanın birçok yerinde yine Müslüman kanı akıtıldığına dikkat çekerek, “Bu kanın ve gözyaşının orta yerinde Müslüman coğrafyası var. Ramazan’da o topraklarda zulüm gören insanlardan dualarımızı eksik etmeyelim.” dedi.
İnönü Mahallesi sakinleri, Ertuğrul Gazi Parkı Osmanlı Konağı bahçesindeki iftar sofrasında buluştu. Ramazan ayının üçüncü gününde düzenlenen iftara yaklaşık üç bin kişi katıldı. 7’den 70’e her kesimden Bağcılarlının buluştuğu iftar öncesinde Kuran-ı Kerim okundu. Ezanın okunmasıyla orucunu açan Bağcılarlılar, yemek sonunda da Bağcılar İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula’nın duasına ‘amin’ dedi.
“ZENGİN VE FAKİR BU SOFRADA BULUŞUYOR”
İftar sonrası bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Ramazan ayının bereketinden daha fazla faydalanmak için bu sofralarda buluşuyoruz. Zengini ve fakiriyle her kesimden hemşehrimizle aynı sofrayı paylaşıyoruz. Aynı mahallede ve aynı sokakta oturan hemşehrilerim arasındaki dayanışma, birlik ve beraberlik duygularımızı geliştirmek istiyoruz” diye konuştu. Bağcılar’ın her geçen gün yeni hizmetlerle tanıştığını ifade eden Çağırıcı, Bağcılar’dan geçen metronun açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldığını da hatırlatarak, “Artık Bağcılar, dört metrosu ve bir de tramvayı ile anılacak. Yeni meslek ve imam hatip liseleri inşa edeceğiz. Çok yakında Bağcılar Belediyesi ile Hükümet Konağı’nın temelini de atacağız.” dedi. Dünyanın birçok yerinde yine Müslüman kanı akıtıldığına da dikkat çeken Çağırıcı, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bu kanın ve gözyaşının orta yerinde Müslüman coğrafyası var. Ramazan’da da yüzü suyu hürmetine o topraklarda zulüm gören insanlardan dualarımızı eksik etmeyelim. Son yıllarda bölgelerinde güçlenen ve yükselen üç ülke var. Bunlardan birisi Türkiye, birisi Brezilya diğeri de Mısır. Bu üç ülke üzerinde çeşitli oyunlar oynanıyor. Oyun oynayanların bir hesabı varsa Allah’ın da hesabı var. Allah onlara fırsat vermeyecektir“
“RAMAZAN PAYLAŞMAKTIR”
Bağcılar AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, “Belki bir çocuğumuz aynı apartmanda oturuyoruz. Ancak aynı sofrada buluşma imkanını burada bulduk. Ramazan paylaşmadır. Bu bereket ikliminde iftar açtık. Paylaşma duygusuna şahit olduk. Buradaki görüntü Türkiye görüntüsüdür. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin.” diye konuştu.
Bağcılar Müftüsü Hasan Hüsnü Sula ise “Bu güzel havayı bize teneffüs ettiren, bu sofrayı hazırlayan sunan herkese teşekkür ediyorum. Huzur içerisinde iftarımızı yapmanın sevincini yaşıyoruz. Sizler birbirinizin iyiliği için dua ettikçe, birbirinizin sıkıntısını giderdikçe Allah da sizlerin dünya ve ahiret sıkıntısını gidecektir. Srebrenica’da kardeşlerimizin katledilmesinin yıldönümünü yaşıyoruz. Allah bir daha o günleri göstermesin.” diye konuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11