banner56

Hastalıkta ve sağlıkta Medicana yanınızda …

Son yıllarda ülkemizde sağlık alanında ciddi gelişmeler oluyor. Özel sağlık kuruluşları içinde yer alan hastanelerin önden gelenlerinden birisi olan MEDICANA 10 şubesi ile yaptığı yatırımları ve elde ettiği başarıları kamuoyu ile paylaşmak adına basın mensupları Ataköy Marin Costa Nosa’ da kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Hastalıkta ve sağlıkta Medicana yanınızda …
Medicana’nın beyin takımı toplantıdaydı 
 
20 yıldır sağlık alanında hizmet veren Bahçelievler Özel Medicana hastanesi başhekimi Opr.Dr.Sarper Işıksel,Kurumsal İletişim direktörü Kurtuluş Okutan ,Genel Müdür Uzm.Dr. Yusuf Sahip,Prof.Dr.Hasan Taşçı,Doç.Dr.Serdar Akgün,Doç.Dr.Ali Osman Kaya,Doç.Dr.Suha Sönmez,Doc.Dr.Gültekin Habikoğlu, DoçDr.Erdem Bağatur,Beyin Cerrahı Dr.Hikmet Uluğ basın mensuplarının karşısına çıkarakkurumlarında yapılançalışmalar hakkında detaylı bilgiler sundular.


Bağcılar Times Haber Merkezi


Bir çok basın mensubu Medicana’nın yaptığı hizmetlerin bu kadar detaylı olduğunu bilmedikleri  gözlendi.Özellikle Bahçelievler Medicana’nın Haznedar Hastanesi ile birleştikten sonra Noroloji,fizik tedavi ve ortopedi branşlarında hizmet veren birimlerin kolektif bir çalışma yaparak doktorların hasta üzerinde fikir paylaşımı yapmaları ile daha iyi neticelerin alındığı ifade edildi.
 
Ne dediler ?
 
Kurtuluş Okutan /Kurumsal iletişim direktörü
 
İlk açılış konuşmasını Medicana’nın kurumsal iletişim direktörü Kurtuluş Okutan yaptı. Oktan kurum olarak bir çok ilke imza attıklarını ve branşların birleri ile işbirliği yapmaları uygulamalarını ciddi manada ilk kez kendi kurumlarında yapıldığını ifade ederek bu çalışmalarını kamuoyu ile paylaşmak adına basın mensuplarının karşısına çıktıklarını ifade
ederek davetlerine icabet eden basın mensuplarına teşekkür etti.
 
Toplantının moderatörlüğünü kurumun genel müdürü Uzm.Dr.Yusuf Sahip yaptı
 
Medicana’nın genel müdürü Yusuf Sahip tecübeli Doç.ve profesörlerinin tecrübelerini ve başarılarından ana başlıklar halinde bahsetmelerini istemesi ile konularında uluslar arası başarıları olan hekimlerin tecrübelerini kısa başlıklar halinde anlatmasını sağlaması toplnatıya ayrı bir renk kattı.
 
Doç.Dr.Ali Osman Kaya /Onkoloji uzmanı
 
Ülkemizde son yıllarda kanser vakalarının ciddi bir artış trendinde olduğunu ifade eden Do.Dr.Kaya bu artışın bir çok gerekçesi olabileceğini ifade etti.Fast Foodyaşam tarzından başlamak üzere bir çok faktörün kanseri tetiklediğini ifade etti. Gelişmiş ülkelerde hastalar kontrollerini sık sık yaptıkları için hastalıklar daha ilk evresinde teşhis ediliyor. Bu da tedavide önemli başarılara vesile oluyor dedi. Ülkemizde ise genellikle hastalıkların son evresinde farkına varıldığını ifade eden Kaya bunun tabi neticesi olarak başarılı sonuçlar elde etmek de gelişmiş ülkeler kadar olamıyor dedi.Sözlerini ülkemizde kadınlarda en çok meme , erkeklerde ise prostat kanserinin yaygın olduğunu ifade ederek sözlerini tamamladı.
 
Doç.Dr.Erdem Bağatur ‘da Haznedar Hastanesi ile birleştikten sonra beyin cerrahisi, nöroloji, fizik tedavi ve ortopedi alanında 4 birimi ortak çalışma yapacak şekilde organize ettiklerini ifade branşlar arası ortak çalışmadan başarılı sonuçlar aldıklarını ifade etti.
 
Tüp bebek sahibi olmak isteyen annelere de ciddi biri şekilde hizmet verdiklerini ifade eden Medicana doktorları bu konuda başarılı sonuçlar elde ettiklerini söylediler.
 
Doç Dr.Gültekin Habikoğlu’da yaptığı konuşma da Medicana olarak kalp ve damar cerrahisi olarak kurum bünyesinde 4 tane kardiyoloji bölümüne sahip olduklarını söyledi.
 
Bahçelievler Özel Medicana Hastanesi başhekimi Opr.Dr.Sarper Işıksel ‘de yaptığı konuşma da sağlık alanında meydana gelen yeni gelişmeleri kurumlarında uyguladıklarını, tıbbi cihazlar konusunda sık sık Up Grade (Üst modelleri) kurumlarına kazandırdıklarını ifade etti.
 
Bir çok branşta ciddi hizöetler verdiklerini ifade eden başhekim Dr.Işıksel bu başarılarını basın yayın organları vasıtasıyla kamuoyu ile paylaşmak istedikleri için bugün burada birlikte olduklarını ifade ederek bundan sonra sık sık basın ile bir araya gelmek istediklerini söyledi.
 
Medicana’nın medya ilişkiler uzmanı Meltem Depecik de kurumlarında meydana gelen gelişmeleri Hastalıkta ve sağlıkta MEDICANA İsimli bülten ile dar çerçevede duyurmaya çalıştıklarını ama çalışmalarını daha geniş kitlere sunmak için basın yayın organlarından da yararlanmak istediklerini ifade ettiler. 
 
Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
     
  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11