banner56

İttihatçı-Hürriyetçi mücadelesinden binlerce asker öldü

Balkan Savaşları’nın 100. Yılı dolayısıyla düzenlenen konferansta, Prof. Dr. Mehmet Çelik, savaşın askerin siyasete bulaşması ile kaybedildiğini söyledi. Çelik, “Hiçbir milletle çatışmaya girmeden, savaşmadan, İttihatçı-Hürriyetçi komutanlar arasındaki mücadele yüzünden binlerce asker öldü” dedi.

İttihatçı-Hürriyetçi mücadelesinden binlerce asker öldü
 Balkan Savaşları’nın 100. Yılı dolayısıyla düzenlenen programda Prof. Dr. Mehmet Çelik bir konferans verdi. Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Müzesi’nde gerçekleştirilen programda Çelik, Balkan Savaşları’nın dünyada yaşanan savaşların en trajikomik olanlarından biri olduğunu ifade etti. “8 ayda bir bakkal dükkanı tasfiye edilemezken Avrupalı devletler koca Osmanlı Devleti’ni tasfiye etti” diyen Çelik, “Redif birliklerinin trajedisidir Balkan Savaşları. 1 taburdan oluşan bu birlikler kahramanlık göstermesine rağmen yok edilmiştir. Yemen de yol yapımında ölen 51 Çinli ile İngilizlere ait düşen uçakta ölen 2 asker için anıt dikilirken daha 2 yıl öncesine kadar binlerce şehit verilen Balkanlarda anıtımız yoktu. Balkanlarda hiçbir milletle çatışmaya girmeden, savaşmadan, İttihatçı-Hürriyetçi komutanlar arasındaki mücadele yüzünden binlerce asker dağıldı, öldü, gazi oldu” diye konuştu.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, yaptığı açıklamada, Balkan Savaşları’nın 100. yılı dolayısıyla Uluslararası Balkan Savaşları Sempozyumu düzenlediklerini hatırlattı ve bu yöndeki etkinliklerinin devam ettiğini ifade etti.

Bağcılar Times Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11