banner56

İstanbul ikincisi Bağcılar’dan...

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği tarafından düzenlenen “İstanbul Türkçesi” konulu deneme yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yarışmada Mahmutbey Lisesi öğrencisi Rumeysa Ceylan İstanbul 2.’si oldu.

İstanbul ikincisi Bağcılar’dan...
 Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği'nin (TDED) tarafından düzenlenen “İstanbul Türkçesi” konulu deneme yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen ödül törenine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TDED Başkanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve bazı belediye başkanları katıldı.
İSTANBUL İKİNCİSİ MAHMUTBEY LİSESİ’NDEN...
Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Sultan Fatih Koleji öğrencisi Eslem Beyza Karakaş’ın birinci olduğu yarışmada ikinciliği Mahmutbey Lisesi öğrencisi Rumeysa Ceylan elde etti. İstanbul geleni lise öğrencilerinin katılabildiği yarışmada Bağcılar Dündar Uçar Lisesi öğrencilerinden Derya Rışvanlı da 30 kişilik öğrenci grubu içerisinde on üçüncü sırada yer almayı başardı.
Dereceye giren öğrencilere ödüllerini veren Bülent Arınç yaptığı konuşmada, “Türkçe bizim sevdamız olmalı. Ana dilimizi çok iyi konuşmalıyız. Çok fazla kelimelerle konuşmalıyız. 25-30 kelimeyle değil, mümkünse 20-25 bin kelimeyle konuşmalıyız” dedi.
Türkçe’nin çok zengin bir dil olduğunu ifade eden Arınç, Türkçe’nin bu zenginliği ile konuşulması gerektiğini söyledi.
TÜRKÇE’Yİ ASGARİ 300 MİLYON İNSAN KONUŞUYOR
Türkçe’nin dünyada asgari 300 milyon insan tarafından konuşulduğuna dikkat çeken Arınç, her yıl gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatları’na değindi ve şunları söyledi: “Son şölen 10. yıldı. Ben de imkan buldukça katılıyor ve destekliyorum. 115 ülkeydi zannediyorum, 1500´e yakın Türkçe´yi konuşan öğrenci geldiler, şarkılar söylediler. Hitabette birbirleriyle yarıştılar. Gördük ki, Türkçe şimdi 115 ülkede de öğrenilmeye, konuşulmaya başlandı. Hatta bazılarını dinlediğimiz zaman hayran kalıyoruz. Bizim Türkçe´mizi böyle konuşmalarından memnun kalıyoruz. Son yıllarda pek çok üniversitede, pek çok ülkenin çok kaliteli üniversitesinde Türkoloji bölümü açıldı. Ben en son Gürcistan Tiflis´e gitmiştim. Yunus Emre Kültür Merkezimizin de açılışını yapmıştım. Orada merkezdeki devlet üniversitemizde en cazip bölümün Türkçe olduğunu öğrendim. Dünyanın pek çok ülkesinde Türkçe´nin artık cazip bir dil olarak tercih edildiğini, üzerinde durulduğunu çok sevinerek müşahede ettim. Bugün sayı buysa, seneye daha fazla olacak.”
Konuşmaların ardından ödül törenine geçilerek, dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği tarafından programa katkısı bulunan kurum ve kuruluşlara da birer teşekkür plaketi verildi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, plaketi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem’den aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11