banner56

Hareketli Şehirler Ağı’ndan Marmara’ya Davet

Hareketli Şehirler Ağı ve Stuttgart Belediye Başkanı Dr. Wolfgang Schuster, Marmara Belediyeler Birliği’ni ziyaret ederek, Birlik’i Hareketli Şehirler Ağı’na üye olmaya davet etti.

Hareketli Şehirler Ağı’ndan Marmara’ya Davet
Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Birliği ve Hareketli Şehirler Ağı (Cities for Mobility) Başkanı, Stuttgart Belediye Başkanı Dr. Wolfgang Schuster, Marmara Belediyeler Birliği’ni ziyaret etti. Birlik Başkan Vekili ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı tarafından kabul edilen Schuster, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Hareketli Şehirler Ağı (Cities for Mobility) ve MBB’nin işbirliği yapmasının kendileri için önemli olduğuna vurgu yapan Schuster, Stuttgart şehrinin sahip olduğu potansiyeli ve belediye olarak yaptıkları çalışmaları bir sunumla anlattı. Schuster , “İstanbul ve Stuttgart Büyükşehir Belediyeleri olarak gelecekte bir Türk-Alman Teknoloji Merkezi kurmayı planlıyoruz” dedi.

Bu merkezin kurulmasının durumunda, şehir ve şehircilik konusunda araştırmaların yapılacağını söyleyen Schuster, böyle bir merkezin kurulmasının Türk-Alman ilişkilerini daha ileriye götürmek için de şans olacağını ifade etti. Aynı zamanda Marmara Belediyeler Birliğini, Hareketli Şehirler Ağı (Cities for Mobility) üyesi olmaya davet eden Schuster bu ağın dünyada sürdürülebilir kaynaklar aracılığıyla ulaşım modelleri üzerinde çalıştığını ve üyelerinin bu alanda yakın işbirliği yaptığını belirtti.

Mevcut fosil yakıtlarının gelecekte sürdürülemez bir hal alacağına vurgu yapan Schuster,bugünden planlama yapmanın önemine dikkat çekti. Başkan Schuster, Hareketli Şehirler Ağı’nın (Cities for Mobility) 84 ülkeden 627 üyesi olduğu bilgisini de aktardı. Schuster, Marmara Belediyeler Birliğinin ağ içerisinde yer almasının kendilerini onurlandıracağını ifade etti.

Birlik Başkan Vekili ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı ise yükselen ekonomisi ile Türkiye’nin dünyada kendisine önemli bir yer edindiğini ifade etti. Tarihten günümüze gelişen Türk-Alman ilişkilerinin geçtiğimiz 50 yıl zarfında daha da güçlendiğini belirten Çağırıcı, ilişkilerin yerel yönetimler arasında da gelişerek arttığını belirtti.

Marmara Belediyeler Birliği’nin Başkan Vekili olarak yapılan çalışmaları da özetleyen Başkan Çağırıcı, Türk ve Alman yerel yönetimleri arasında deneyim paylaşımı, kardeş şehir ilişkileri ve geliştirilecek projeler bazında ortak çalışmalar için hazır olduklarını ifade etti.

İstanbul’un gelişmekte olan konumu ile yeni Türkiye’nin yüzü olduğunu belirten Başkan

Çağırıcı, ulaşım ve şehirleşme hamleleri ile bunun daha da güçleneceğini belirtti. Bağcılar Belediyesi’nin İstanbul’daki gelişen konumu ve çalışmaları hakkında da bilgi veren Çağırıcı Schuster’i Bağcılar’da ağırlamak istediğini belirtti.

Schuster, Başkan Çağırıcı’ya, Stuttgart Belediyesi olarak hazırladıkları, Türk işçilerin Almanya’ya gelişini konu alan “Almanya’nın Ortasında” isimli kitabı hediye etti.

“Türkler sadece ekonomik kalkınmamıza katkıda bulunmadılar, esenliğimize de katkı sundular” diyen Schuster, sosyal uyum kadar kültürel çeşitliliğin de önemli olduğunu vurguladı. Schuster, kitabın Türkçeye çevirisi nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a da teşekkür etti.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11