banner56

Cami ve iletişim konulu konferans

Camiler ve Din Görevlileri Haftası programı, Bağcılar Engelliler Sarayında gerçekleştirildi. Program, Yusuf ziya Camisi İmam Hatibi Halil Çıkrıkçı nın sunuculuğunda İstoç Camii İmam Hatibi Bünyamin TOPCUOĞLU tarafından okunan Kur’an-ı Kerimle başlandı. Bağcılar Müftü Vekili Hikmet YILDIZ, camilerin, Müslümanların hayatındaki yeri ve önemine dikkat çekerek bu haftanın 1986 yılından beri kutlandığını söyledi.

Cami ve iletişim konulu konferans
Geçen yıl camiler ve çocuk sloganıyla yola çıktıklarını, çocukların camilerle buluşması için büyük gayretler sarf ettiklerini söyledi. Camiler ve engelliler temasıyla yola çıktıklarını ifade eden YILDIZ, yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“Engeli kardeşlerimizin bütün ihtiyaçlarına cevap verecek çalışmalar ve gayretler içerisine girmiş bulunmaktayız. Hafta boyunca tüm ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de engelsiz cami, engelsiz ibadet sloganıyla hizmetler verilecek. Huzur ve Saadet aslında hem günümüzün hem de geleceğimizin inşasında camilerimizin büyük önemi vardır. Sosyal hayatımızın şüphesizdir ki tam merkezinde camilerimiz bulunuyor. İslam kardeşliğinin, birlikteliğinin sembolü camilerdir. Aynı zamanda bağımsızlığımızın sembolü ve güzel vatanımızın tapusudur.

Daha sonra mikrofona gelen, Bağcılar Din Görevlileri Derneği Başkanı Münir TÜRKER, kısa bir konuşma yaparak, Hazirun’u selamladı.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman ÇAGİRCI da konuşmasında Diyanet İşleri Başkanlığın son iki yıldır tema seçimine büyük önem gösterdiğini geçen yıl Çocuk ve bu yılda engelliler temasını işlediğini belirttikten sonra Çocukların cennet kokusu ve Caminin süsü olduklarını Dede ile torunun birlikte camide olmadıkları sürece istikbalde mutluluğun olmayacağını vurgu yaptı. Yeni Yapılacak olan Camilerin Engelliler dikkate alınarak yapılacağını eskilerinse birtakım tadilatlar yapmak sureti ile engellilerin ibadet hayatını kolaylaştırılacağını da belirtti.

Ak parti Bağcılar ilçe Başkanı İsmet ÖZTÜRK te Camiler ve din Görevlileri haftasını kulayan bir selamlama konuşmasından sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Bağcılar Kaymakamı Erdal ÇAKIR da kısa konuşma yaptı.

Bağcılar Kaymakamı Erdal ÇAKIR “İslam toplumunda hayatın merkezi olan camiler elbette ki sadece taş ve beton yığınlarından ibaret değildirler. Müminleri Allah’a yaklaştıran namaz ibadetinin ifa edildiği camilerimiz, aynı zamanda Müslümanlar arasında kardeşliğin, hoşgörü ve dayanışmanın pekiştirildiği, eğitim ve yardımlaşma işlevlerini de içinde barındıran mekânlardır. “ dedi

Konuşmaların tamamlanmasından sonra Din görevlileri derneği tarafından Kaymakam Belediye Başkanı, İl Müftü yardımcısı ve ilçe Müftü vekiline günün anısına birer buket çiçek takdim edildi. Ardından Konferansa geçildi.

İstanbul İl Müftü Yardımcısı Abdurrahman BİNBİR Cami ve iletişim konulu bir konferans verdi. “Mescitler ve camiler, namaz gibi en önemli bir ibadetin mahalli oldukları gibi, aynı zamanda en büyük İslâm şeâirlerindendir. Nerede bir cami ve minare görülse, orada Müslümanların yaşadıkları anlaşılır. Orasının bir İslâm coğrafyası olduğu kabul edilir. Zirâ mescidler, Müslümanlığın en kuvvetli mühürleridir. Onun için atalarımız İ’lâ-yı Kelimetullah’ı yaymak için gittikleri her yere önce bir cami yapmışlar, muhteşem ve müzeyyen mabetler inşâ ederek oralara İslâm’ın mührünü vurmuşlardır. “dedi 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11