banner56

Medipol Üniversite Hastanesi’ni Başbakan Erdoğan açtı

Bağcılar’da inşası tamamlanan Medipol Üniversite Hastanesi Başbakan Erdoğan tarafından hizmete açıldı. Hükümetin sağlık yatırımları hakkında bilgiler veren Erdoğan, İstanbul’a biri Avrupa yakasında, diğeri de Anadolu yakasında olmak üzere iki dev şehir hastanesi inşa edeceklerini açıkladı.

Medipol Üniversite Hastanesi’ni Başbakan Erdoğan açtı
 Yatak kapasitesi itibariyle Türkiye’nin en büyük hastanesi olan Medipol Üniversite Hastanesi Başbabakan Erdoğan tarafından hizmete açıldı. Bağcılar Göztepe Mahallesi’nde inşa edilen hastana, 470 yatak kapasitesi, helikopter pisti, 60’ın üzerinde farklı branşta hizmeti ile dikkat çekiyor.
Açılış programına Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Medipol Eğitim ve Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fahrettin Koca, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programın açılışında konuşan Başbakan Erdoğan, 150 milyon dolar tutarındaki tesisin Türkiye’ye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Erdoğan, Medipol Üniversite Hastanesi’nin 470 yatak kapasitesi, 246 poliklinik odası ve diğer pek çok özelliğiyle Türkiye'de sağlık alanında standartları oldukça yükseğe taşıdığını belirtti.
Sağlık sektörünün, Türkiye'nin uluslararası alanda giderek daha iddialı hale geldiği bir alan olduğunun altını çizen Erdoğan, açılışını yaptıkları kompleksin bu bakımdan da Türkiye için iftihar vesilesi olacağına inandığını dile getirdi.
Erdoğan, yaklaşık 2,5 yıl gibi kısa bir sürede inşa edilerek hizmete açılan bu tesiste helikopter pistinin de bulunduğunu anlatarak, acil vakalarda helikopter pistinin modern inişi ve çıkışıyla hastalara o halini hissettirmeyecek donanıma sahip olduğunu söyledi.
Hükümetin sağlık yatırımlarına da değinen Başbakan Erdoğan, “2002'de hükümete geldiğimizde, Türkiye'de toplam ambulans sayısı 617'diydi. Bunların çoğu da gerekli iç donanımdan yoksundu. Bugün ülkemizde 2 bin 832 ambulansla vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Bununla yetinmedik, 17 helikopter ambulansla ülkemizin dört bir yanında vatandaşımıza hizmet veriyoruz. Bununla da yetinmedik, 3 tane de jet ambulansla hizmet veriyoruz. Bütün bunlar da yetmedi, 4 deniz ambulansı, 224 kar paletli ambulans. Dağlara tırmanacağız, köpeklerin, kızaklarla çektiği değil, artık bu paletli ambulanslarla. 53 motosikletli acil müdahale ekibi şu anda milletimize hizmet veriyor. Bunu, nereden nereye geldiğimizi göstermek için söylüyorum” dedi.
“ŞEFKATLİ DEVLET ÖZELLİĞİNE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”
2002 yılı sonunda iktidara geldiklerinde eğitim, sağlık, emniyet ve adalet olmak üzere 4 alanı öncelediklerini ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dört temel taş üzerine Türkiye'yi bina edeceğiz, yükselteceğiz dedik. Biz devletin sosyal devlet özelliğine, şefkatli devlet niteliğine çok büyük önem veriyoruz. Vatandaşına en kaliteli eğitimi, sağlık hizmetini sunamayan bir devlet, görevini hakkıyla yerine getiremiyor demektir. Devlet, halkı çile çekiyorsa o da çile çeker. Eğer halkının çilesine ortak olamıyorsa o devlet de devlet değildir.”
DEV ŞEHİR HASTANELERİ GELİYOR
TÜİK tarafından yapılan Yaşam Memnuniyeti Araştırma sonuçlarına da değinen Erdoğan, sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranının 2003’te yüzde 39.5 olduğunu, bu oranın bugün yüzde 76’ya yükseldiğini belirtti.
Standartları daha da yükseltmenin, hizmet kalitesini daha da artırmanın çabası içerisinde olduklarını dile getiren Erdoğan, “25 ilimizde farklı alanlardaki sağlık hizmetlerinin aynı yapı içinde verildiği yeni bir modele geçiyoruz. Bu benim aslında 9 yıl önceki hayalimdi ama ne yazık ki hala bunu gerçekleştiremedik. Ama şimdi adımlarını attık. Bazı Danıştay'da vesaire engellemeler oluyor. Bunları da aşmak suretiyle süratle ihalesini yaptığımız şehir hastaneleriyle işe başlıyoruz. Bu şehir hastanelerinde artık caddede falan sedye üzerinde taşınan hasta görmeyeceksiniz. Hepsi birbirine bağlı dev şehir hastaneleri... Bunlar 750 bin, 1 milyon, 1,5 milyon metrekarelik alan gibi devasa alanlar üzerinde olacak. Gayet modern bir şekilde her şeyiyle mücehhez, ileri teknolojiyle mücehhez olan bu hastanelerimizde inşallah yatak sayımızı 43 bin 200 adet artırmış olacağız” diye konuştu.
2023 yılı hedeflerine diğer bütün alanlarla birlikte sağlık alanında da ulaşacaklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, İstanbul’un her iki yakasına dev birer şehir hastanesi kuracaklarını söyledi. Erdoğan bu hastanelerden birinin Avrupa Yakası’nda Olimpiyat Stadı’nın yanında diğerinin ise Samandıra’da TSK’ya ait havaalanının olduğu bölgede olacağını açıkladı.
Medipol Üniversitesi Mega Hastaneler Kompleksi Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Koca’nın hastane hakkında bilgi vermesi ile başlanan programda Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de kısa birer konuşma yaptı. Akdağ sağlık yatırımları hakkında bilgiler verirken, Çelik de Sosyal Güvenlik Reformu’nu anlattı.
Hastanenin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Erdoğan ve yanındaki ekip hastaneyi gezdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11