banner56

Çin’de de gündem kentsel dönüşüm…

Marmara Belediyeler Birliği Heyeti Çin’de düzenlenen Uluslar arası Batı Çin Fuarı’na ve Turizmin Geliştirilmesi Konferansı’na katıldı. Yapılan karşılıklı görüşmelerde yerel yönetim temsilcilerinin gündemlerinden biri de kentsel dönüşümdü

Çin’de de gündem kentsel dönüşüm…
Başkan Çağırıcı Çin'de incelemelerde bulundu

Marmara Belediyeler Birliği Çin’de düzenlenen Batı Çin Uluslararası Fuarı ve Turizmin Geliştirilmesi Konferansı’na katıldı. Marmara Belediyeler Birliği Başkanvekili ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı başkanlığındaki heyet, Çin’de teknik incelemelerde bulunarak, ortak işbirliği anlaşmaları imzaladı. Sichuan Dış Ülkelerle Dostluk Birliği (SIFA)’nin davetlisi olarak etkinliğe katılan heyetin gündeminde kentsel yenileme de vardı.

Bağcılar Times Haber Merkezi
Başkan Çağırıcı, etkinliklerin ilk gününde 9. Turizmin Geliştirilmesi Konferansı'na katılarak burada bir konuşma yaptı. Türkiye ve Çin hükümetleri arasında karşılıklı yapılan anlaşmalara dikkat çeken Çağırıcı, karşılıklı ziyaretler ve anlaşmalar sonucunda 2012’de Türkiye’de “Çin Yılı” ilan edildiğini; 2013’te ise Çin’de “Türkiye Yılı” olacağını hatırlattı.
Konferansın ardından Birlik heyeti, dünyanın farklı ülkelerinden merkezi ve yerel yönetim temsilcilerinin katıldığı 13. Batı Çin Uluslararası Fuarı’nın açılışına katıldı. Program kapsamında, Chengdu Belediyesi Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı ve Chengdu Kentsel Yenileme Komitesi Başkan Yardımcısı Huang Ping heyet onuruna öğle yemeği verdi. Yemekte yerel yönetimler arasında işbirliğinin geliştirilmesi görüşüldü. Bu kapsamda Chengdu Belediyesi'nin kentsel yenileme alanındaki çalışmalarından bahseden Başkan Huang Ping, Türkiye ile kentsel yenileme ve modern kentsel planlama alanında ikili ilişkileri geliştirmeyi arzuladıklarını belirtti.

Başkan Çağırıcı ise yaptığı konuşmada, Türkiye'de son yıllarda yaşanan gelişmelere dikkat çekti ve mevcut hükümetin bunda önemli rolü olduğunu ifade etti. Kentsel yenileme çalışmalarının şu anda Türkiye'nin ve ağırlıklı olarak da İstanbul'un gündemini teşkil ettiğini vurgulayan Çağırıcı, kendisinin de 15 milyon nüfuslu İstanbul’un, 750 bin nüfusu ile en büyük ilçesinin belediye başkanı olduğunu ifade etti.
 
Bağcılar’ın da kentsel dönüşüm ihtiyacı olduğunu söyleyen Çağırıcı, bu yönde çalışmalar yürüttüklerine değindi.
 KARŞILIKLI İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI
Program kapsamında Marmara Belediyeler Birliği ile SIFA arasında İyi Niyet Anlaşması imzalandı. Çağırıcı, atılan imzaların her iki ülkenin yerel yönetimleri için işbirliği ve dostluğun geliştirilmesine katkı sağlayacağını ifade etti.
Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Halit Sezai
Halit Sezai - 12 yıl Önce

Siyenizin içeriği çok güzel ama neden bağcılar Times acaba ?
Eleştirmek iç,in yazmadım sadece merak için sordum....,

cumali Hanbay
cumali Hanbay - 12 yıl Önce

Emeği geçenler teşekkür etmek gerek

SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11