banner56

Bağcılar’dan Anadolu’ya 60 bin kitap…

Bağcılar’da öğrencilerden toplanan kitaplar Anadolu’nun farklı illerinde öğrencilerle buluşmak üzere yola çıkarıldı. 60 bin kitap, Bilecik, Kütahya, Eskişehir ve Afyon’da yeni sahipleriyle buluşacak.

Bağcılar’dan Anadolu’ya 60 bin kitap…
Başkan Çağırıcı Kültür'e katkı vermeye devam ediyor
Bağcılar Belediyesi’nin Bağcılar Kaymakamlığı ve Bağcılar Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği “Gezgin Kitap Projesi” kapsamında 60 bin kitap yola çıkarıldı. Bağcılarlı öğrencilerin topladığı kitaplar, Bilecik, Kütahya, Eskişehir ve Afyon ile bu illere bağlı 10 ilçede öğrencilerle buluşacak.

En iyi arkadaş kitaptır

Bağcılar Halk Sarayı’nda gerçekleştirilen programda konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İstanbul’la Anadolu arasında kitaba ve bilgiye dayalı bir gönül köprüsü oluşturmak istediklerini söyledi. “Eğitim konusunda pek çok hayırlı projeye imza attık” diyen Çağırıcı, kitapların bir kısmının Bağcılarlı öğrenciler tarafından okunduğunu belirtti.
Proje ortaklarından Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da yaptığı konuşmada, projenin 3 yıl önce başlatıldığına değindi ve “Bu projenin bir güzelliği, bu kitapların okullarımızda çocuklarımızın okumuş olması. Diğer bir güzelliği de çocuklarımızın, bu kitapların yazarları ile okullarımızda buluşuyor olması” dedi.
Yılmaz, eğitime verdiği destekten dolayı Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya da teşekkür etti.
Programa katılan AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise yaptığı konuşmada “Ülke olarak okuma alışkanlığında iyi durumda değiliz. Buradan yola çıkardığımız kitaplar Anadolu’da imkanı olmayan öğrencilere ulaşacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

4 İL 7 İLÇEYE ULAŞTIRILACAK
Bağcılar’dan yola çıkan kitap yüklü kamyonun ilk durağı Bilecik olacak. Bilecik’ten Osmanlı’nın kurulduğu Söğüt ilçesine geçecek olan ekip daha sonra sırasıyla yoluna devam ederek, Eskişehir merkez ve Odunpazarı ile Seyitgazi ilçelerine, Kütahya merkez ve Domaniç ilçesine, Afyon merkez ile Şuhut-Salar beldesi, Çobanlar ve Bolvadin ilçelerine uğrayarak kitapları, yeni sahiplerine ulaştırmak üzere belirlenen okullara teslim edecek.
 
GEZGİN KİTAP BİTLİS’E 18 BİN KİTAPLA BAŞLAMIŞTI
Üç yıl önce Bağcılarlı öğrenciler tarafından toplanan 18 bin kitabın Bitlis’e gönderilmesi ile başlayan Gezgin Kitap projesine geçtiğimiz yıl Yozgat, Sivas, Erzincan, Erzurum ve Kars ile bu illere bağlı 10 ilçe ile devam edilmişti.
 
Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11