banner56

Şimdi yaşanan olaylarda isimler farklı mücadele aynı

Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen panelde, 28 Şubat süreci ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan konuşuldu. Moderatörlüğünü Gazeteci Yazar Ekrem Kızıltaş’ın yaptığı programa Gazeteci Yazar Ahmet Taşgetiren ve eski Sincan Belediye Başkanı Bekir Yıldız katıldı.

Şimdi yaşanan olaylarda isimler farklı mücadele aynı
 Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen program moderatör Gazeteci Yazar Ekrem Kızıltaş 28 Şubat döneminde yaşanan olayları kısa bir analiziyle başladı. 28 Şubat’ta Milli Güvenlik Kurulu’nun 10 saat süreyle toplanmasının ardından yapılan açıklamayla Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmadığını söyleyen Kızıltaş; “Gönderilmesi istenen 54. Hükümeti komik sayılacak ittifaklar kurulmuştu. İşçi sendikaları işveren sendikaları ile bir araya gelinip 54. Hükümeti ve Erbakan’ı işçi düşmanı ilan ettiler. Halbuki Erbakan, Türkiye tarihinde işçilere en çok zammı yapmış bir Başbakandı” dedi. Son dönemde yaşanan olaylara da dikkat çeken Kızıltaş, 28 Şubatta yapılanların çok daha fazlasının bu dönemde yapıldığını söyledi.

Panele katılan Gazeteci Yazar Ahmet Taşgetiren de Anadolu’da Türkiye nereye gidiyor? İslam Dünyasında neler oluyor? başlığında konferanslar verdiğini belirterek, “Şu an Türkiye’nin yaşadığı gerilimin 28 Şubat sürecinde yaşanan bu mücadelenin bir safhasıdır 27 Mayıs, 12 Eylül, 12 Mart 28 Şubat ve 27 Nisan’da bu olayların bir önce safhalarıydı. Toplum, bağımsızlığına karşı gerçekleştirilen hareketlerde bütün varlığını ortaya koyarak mücadele eder.
Yapılan bu mücadeleler sonucunda 27 yıllık tek parti dönemi 1950 yılında hayat dışına itmiştir. Yeni dönemin ilk işi ezanı aslına döndürmesidir. Ancak yıllar sonra bu döneme geçilmesi bir Başbakanın ve 2 Bakanın canına mal olmuştur.” diye konuştu.



Amaç tek partili dönem

1950-2014 yılları arasında 5 askeri müdahalenin olduğunu belirten Ahmet Taşgetiren,“Yapılmak istenilen toplumu hizaya getirmek ve tek partili döneme dönüştürmektir. 28 Şubat döneminin medyadaki önemli aktörlerinden biri olan Amiral Kemal Yavuz bir açıklamasında şöyle demişti: ‘Türkiye, 1950 yılında çok partili döneme erken girdi. Toplum henüz devrimi özümsemedi. O dönemde bütün partiler karşı devrim sürecini besleyen politikalar ortaya koydular. Devrim sürecine sahip çıkan tek kurum Silahlı Kuvvetler oldu. Dolayısıyla TSK zaman zaman devreye girip yeniden devrim sürecini başlatması zaruri bir gereklilikti.’ Bu zihniyet sonucunda bir müdahale daha 28 Şubat şartları ve Refah Partisi’nin siyasetin dominat varlığı haline geldiği bir süreçte gerçekleşti.” diyerek 17 Aralık’tan sonra yeni bir süreç daha yaşanıldığını, toplumun çok dikkatli ve hassas olması gerektiğini söyledi.

İsimler farklı mücadele aynı

Programda, eski Sincan Belediye Başkanı Bekir Yıldız’da 28 Şubat sürecinde yaşadığı olayları kısaca bahsederek, “Arkasından koşturabileceğimiz, sahip çıkabileceğimiz bir başbakanımız var. Allah kendisinden razı olsun, ömrü uzun olsun. 28 Şubat aslında her gün konuşulabilir. Bugün yaşadığımız sürecin adı aslında dün yani dünkü 28 Şubat. İsimler sadece farklı mücadele biçimi aynı. Sorun hiçbir zaman değişmemiş her zaman aynı ve bugün yaşadığımız dünün birebir sadece isimleri değişik birebir aynısıdır” dedi.

Erbakan mütevazi bir kişiydi

Yıldız eski başbakanlardan Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan hakkında bir anısını paylaşarak, “Ankara’da bir akşam yemek verildi, bizde oraya gittik. Yer sofrası var ve oturuluyor. Ben de oraya gittim oturacağım. Ben diyorum ki ‘Erbakan hocamın elini öpmek için eğileceğiz’. Ama oraya yaklaşır yaklaşmaz Erbakan hocamız hemen ayağa kalktı ve ‘hoş geldiniz’ diyerek sarıldı. Bu kadar içten ve mütevazi bir insandı” diye konuştu
Program sonunda Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise, “Erbakan hocamıza yapılabilecek en güzel hareket ve dualardan bir tanesi de idealinin gerçekleştiği bugünlerde, bugünlere sahip çıkmak olacaktır” dedi.



Başkan Lokman Çağırıcı, panel bitiminde Bekir Yıldız , Ekrem Kızıltaş ve Ahmet Taşgetiren’e katılımlarından dolayı çiçek vererek teşekkür eti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11