banner56

Enderunlu Çocuklar Rahmi Koç Müzesinde

‘Dönüştür Kazan’, ‘Sensörlü Sandalye’, ‘Robotlu İşlematör’, ‘Robot’ gibi projeleriyle dikkat çeken Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi öğrencileri, sosyal ve kültürel gezilere katılarak bilgi ve görgülerini arttırıyorlar. Arabalardan, gemilere ve uçaklara kadar bir çok eserin yeraldığı Rahmi Koç Müzesi ile M.Akif Müze Gezisi’ne katılan öğrenciler eserleri yakından inceleme imkanı buldular.

Enderunlu Çocuklar Rahmi Koç Müzesinde
Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi’ndeki öğrenciler her ayın son cumartesi günü Veli Bilgilendirme Seminerleri’ne katılıyor. Her ayın son Pazar günü düzenlenen Kariyer Günleri’nde de başarılı, iyi bir kariyere sahip, isimler öğrencilerle söyleşi yapıyor. Hayata geçirilen yeni projelerden birisi de “Mutfak Sanatları Dersleri” oldu. Öğrenciler atölye çalışmalarında mutfakta hünerlerini sergiliyorlar.

Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi öğrencileri fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlayacak projeler kapsamında eğitim görüyorlar. Uzman öğretmenler eşliğinde bilimsel deneyler yapan ve yeni projeler üreten öğrenciler Bağcılarlıların göğüslerini kabartıyorlar. Yetenekli İlkokul öğrencileri diş macunu, vazelin, kolonya yaparken ‘Dönüştür Kazan’, ‘Dik Oturtan Sandalye’, ‘Robotlu İşlematör’, ‘Robot’ gibi projelerle yeteneklerini gösterdi. Sosyal ve kültürel geziler kapsamında öğrenciler geçtiğimiz yıl Sultanahmet Gülhane Parkı’ndaki Has Ahırlar Binası’nda 25 Mayıs 2008 yılında hizmete giren İstanbul İslam, Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi’ni gezerek bilgi almışlardı. Bu yılki program kapsamında da 27 öğrenci 3 öğretmeni eşliğinde Rahmi Koç Müze’sini ziyaret etti. İçerisinde çok eski model arabaların, buharlı gemilerin, uçakların,trenlerin de sergilendiği gezi öğrencilerin ilgisini çekti. Öğrenciler ayrıca M.Akif Müzesi’ni ziyaret ettiler. 60 öğrenci, İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a ait eşyaları, evrakları ve diğer belgeleri yakından inceleme imkanı buldular. Yetkililer, Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ile ilgili öğrencilere bilgi verdiler.

“SEMİNER VE KARİYER GÜNLERİ DÜZENLENİYOR”

Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi’nde her ayın son cumartesi günü Veli Bilgilendirme Semineri de düzenleniyor. Bu seminerler veliler ile çocukları arasındaki farkındalık duygusunun gelişimine katkı sağlıyor. Seminerlerde uzman psikologlar da velilere çocukların sağlıklı gelişimi için ne yapılması gerektiğiyle ilgili detaylı bilgi veriyorlar. Uzman Psikolog Fazilet Yavuz Birben bu amaçla düzenlenen söyleşide “Üstün Yetenekli çocukların duygusal gelişimleri ve sorunları” konulu konuşma yaptı. Yine, her ayın son Pazar günü düzenlenen Kariyer Günleri’nde de başarılı, iyi bir kariyere sahip, topluma mal olmuş isimler öğrencilerle buluşturuluyor. Alanında tanınmış isimler, öğrencilerin kendilerine bir yol haritası çizebilmeleri ve geleceklerini hayalleri doğrultusunda planlayabilmeleri konusunda bilgi veriyorlar. Program kapsamında düzenlenen söyleşiye katılan Bağcılar Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Müdürü Kenan Gültürk öğrenciler tarafından ilgiyle dinlendi.


“MUTFAK SANATLARI AKADEMİSİ”

Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi’nde hizmete sunulan yeni projelerden birisi de “Mutfak Sanatları Dersleri” oldu. Bu kapsamda özel bir atölye çalışması olarak başlatılan projenin amacı öğrencilerin hayata donanımlı hazırlanmasını sağlamak. Öğrenciler mutfakta hünerlerini sergilerken kendi yetenek ve becerilerinin de farkına varıyor. Takım çalışması yapan öğrenciler, arkadaşlarıyla son derece keyifli ve lezzet dolu dakikalar yaşıyorlar.
Öğrencilerin mutfak önlükleri resim hocası Zafergül Dengiz tarafından Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda özel olarak hazırlandı.

Yetenekli çocukların en iyi şekilde yetişmesi ve topluma faydalı olması amacıyla Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi’ni açtıklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, şunları söyledi:
“İlçemizdeki bütün çocuklarımıza verdiğimiz emeklerin meyvelerini alıyoruz. Yetenekli İlkokul öğrencilerimiz de çalışmalarıyla bizi gururlandırıyor. Kimya kulübünden öğrencilerimiz diş macunu, vazelin, kolonya yaparken ‘Dönüştür Kazan’, ‘Sensörlü Sandalye’, ‘Robotlu İşlematör’, ‘Robot’ gibi projelerle de yeteneklerini gösterdiler. Düzenlediğimiz sosyal ve kültürel geziler de onların bilgi ve görgülerini arttırıyor. Hem de tarihi şahsiyetleri yakından tanıma imkanı buluyor eserlerini inceliyorlar.” diye konuştu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11