banner56

Bağcılar'da Kep Dönemi Başladı

Bağcılar Belediyesi, insan hayatını kolaylaştırmak adına çağın gerekliliğine uygun birçok çalışmaya imza atıyor. Türkiye’de yine bir ilki gerçekleştiren Bağcılar Belediyesi, dahil olduğu KEP uygulamasıyla, özellikle zamandan ve kağıttan tasarruf ederek vatandaşın sorunlarını ve isteklerini hızlı bir şekilde çözüyor.

Bağcılar'da Kep Dönemi Başladı
Teknolojinin hızla geliştiği son yıllarda, halkın istekleri de bu yönde artıyor. Yeni bir uygulamayla vatandaş, resmi bir kuruma yapmış olduğu başvuruların sonucunu alabilmek için günlerce beklemek zorunda kalmıyor.

SORUNLARA KISA SÜREDE ÇÖZÜM

Türkiye’de hayata geçirdiği projeleriyle ilklere imza atan Bağcılar Belediyesi, bu sıkıntıları ortadan kaldırmak adına KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) uygulamasıyla diğer belediyelere de örnek olacak bir çalışma başlattı. Bu uygulamayla gerek tüzel kişi gerekse gerçek kişiler belediyeye gelmeden KEP sistemi üzerinden dilekçesini göndererek, talebi değerlendirmeye alınıyor ve kısa sürede çözüme ulaştırılıyor.

KEP HESABINI ALAN İLK BELEDİYE

Bu çalışmanın hazırlıklarına geçtiğimiz yıl başlayan ve altyapısını tamamlayan Bağcılar Belediyesi, PTT’den KEP hesabı alarak elektronik ortamda evrak alışverişi yapan ilk belediye oldu. Daha sonra çalışmalarına hızla devam eden Bağcılar Belediyesi, kurumda kullanılan Elektronik Belge Yönetim Sistemi üzerinden (EBYS); Nitelikli Elektronik Sertifika (e-imza) ile e-yazışma paketi standardına uyumlu olarak üretilen e-belgeleri, Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) sistemi üzerinden resmi olarak gönderim uygulamasına İGDAŞ ile başlayarak bu konuda da bir ilke imza attı.
Böylelikle ilgili süreçlerde evrakın sonuçlandırılması yirmi günden üç güne kadar düşebilmektedir.




DİJİTAL EVRAK DELİL SAYILABİLECEK

Kurum veya kişiler tarafından KEP hesabıyla gönderilen evraklar dijital ortamda imzalanarak ilgili birimlere ulaştırılıp kısa sürede sonuç alınıp muhatabına kişiye gönderilecek. Sistemin en önemli özelliği, evrakların kaybolmaması, bozulmaması ve hukuki durumlarda delil olarak kabul edilmesi.
Daha önce hayata geçirilen Elektronik Bilgi Yönetim Sistemi (EBYS), Sanal Operatör gibi uygulamaları ile dikkat çeken Bağcılar Belediyesi, bu çalışmayla da yaşanan birçok sıkıntının önüne geçmiş olacak.

KALİTELİ HAYAT, KEYİFLİ YAŞAM

Bu sistemin Bağcılar’da yaşayanların hayatını kolaylaştıracağını söyleyen Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “İlçemizde yaşayan hemşehrilerimin hayatını daha kaliteli ve keyifli hale getirmek için projeler üretiyoruz. Şimdi de KEP sistemiyle oturduğunuz yerden dilekçenizi göndereceksiniz ve kısa bir süre sonra da sonucunu alacaksınız. Tek yapmanız gereken ilgili kurumlardan KEP hesabı almak” diye konuştu. KEP uygulamasında ilk resmi kurum olarak İGDAŞ ile bağlantı sağladıklarını belirten Başkan Çağırıcı, diğer kurumların da altyapılarını tamamlamaları halinde sistemi yaygınlaştırabileceklerini söyledi.
KEP hesabını verme yetkisi PTT, Türkiye Noterler Birliği ve Türkkep firmasında bulunuyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11