banner56

Engelliler Şurasında Oyuncular Duygulandı

Bağcılar Belediyesi 14. Engelliler Şurası engelliler ve yakınları ile dizi oyuncularını buluşturdu. Duygulu anların yaşandığı Şura’da sunucu Okan Karacan ile Tatyana Tsvikeviç’in de aralarında bulunduğu dizi oyuncuları engelli halk oyunları ekibinin sunduğu gösteriden etkilendiler. Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’ndaki kurs atölyelerini de gezen ünlü isimler ürünleri inceleyerek bilgi aldılar. Oyuncular, “Böyle bir tesisle ilk kez karşılaşıyoruz. Bu gibi tesisler insanı yüreklendiriyor.” dediler.

 Engelliler Şurasında Oyuncular Duygulandı
Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda düzenlenen Şura ünlü isimlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Şura öncesi Engelliler Sarayı Halk Oyunları ekipleri Aydın yöresine ait oyunu sergilediler. Ardından sahne alan Engelli Kız Halk Oyunları ekibi de Bolu yöresinden örnekler sundular. Engelli oyuncular başta film ve dizi oyuncuları olmak üzere salonu dolduran davetlilerden alkış topladı.

“ANNE VE BABA ŞEFKATİYLE HİZMET VERİYORUZ”

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, konuşmasında ilçede engellilere yönelik hizmetlerin Kurucu Belediye Başkanı ve AK Parti Milletvekili Feyzullah Kıyıklık tarafından başlatıldığını belirterek, Engelliler Sarayı’nın inşa edilmesi sürecini anlattı. Projeyi bir çok ülkedeki örneklerini inceleyerek hazırladıklarını kaydeden Çağırıcı, farklı örnekleri komplekste kurduklarını anlattı. 14 yıl önce 5 katlı rehabilitasyon merkezini hizmete sunduklarını hatırlatan Çağırıcı, artık hiçbir engellinin tıbbi müdahale dışında ilçe dışına gitmek zorunda kalmadığını anlattı. Çağırıcı, “Bağcılar’da da 12 bin engellimiz var. Sarayımızdan şu an 6500 engelli istifade ediyor. Aynı anda 1500 kişiye hizmet sunuyoruz. Buradaki hizmetlerimiz diğer engellilere de rehabilitasyon oluyor.” dedi. Bağcılar Belediyesi Engelliler Basketbol Takımı’nın 2.ligde bu yıl 8 maçın hepsini kazandığını anlatan Çağırıcı, 52 yıldır katıldığımız tekerlekli sandalye şampiyonalarında ilk kez Engelliler Sarayı’nda yetişen Hamide Kurt’un Avrupa şampiyonu olduğunu söyledi. AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk de Bağcılar’da engellilere pozitif ayrımın en güzel örneklerinin sergilendiğini belirterek, 2 engelli belediye meclis üyesi adaylarının olduğunu kaydetti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da 14 yıldır devam eden Engelliler Şurası’nın önemine dikkat çekerek, ülkemizde benzeri bulunmayan Engelliler Sarayı gibi bir çok tesisi hayata geçiren Başkan Çağırıcı’ya teşekkür etti.

“ENGELLERİ KALDIR HAYATA GÜLÜMSE” SEMİNERİ

Şura’da bir sunum yapan Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan, salondaki annelere tavsiyelerde bulunarak, çocuklarına her vakit dua etmelerini ve onları azarlamamalarını söyledi. Aslanhan, anne ve babaların çocuklarını insan sevgisiyle büyütmeleri gerektiğini anlatarak, “Son yıllarda çocukların giyimine, kuşamına, yemesine ve okuluna odaklandık. Onların kişilik gelişimlerine önem vermiyoruz. Günün altı saatini bilgisayar ve televizyon karşısında geçiriyorlar. Lütfen, çocuklarımıza güvenelim ve onların kişilik gelişimleriyle yakından ilgilenelim.” dedi. Program sonunda Başkan Çağırıcı, Okan Karacan, Tatyana Tsvikeviç ile Çılgın Dersane filmi oyuncuları Buket Kahraman, Recep Tiryaki, Boğaç Aksoy, Ahmet Kayakesen’e teşekkür plaketi verdi.


“ENGELLİLER SARAYI’NI GÖRÜNCE GURURLANDIK”

Program sonrası engelliler sarayındaki atölyeleri gezen oyuncular kursiyerlerin çalışmalarını yakından izlediler. Özellikle resim ve ahşap işleriyle ilgilenen Tatyana Tsvikeviç, “Hem resimleri hem kıyafetleri çok beğendim. Gözleri parlayan engellileri görünce ‘biz neleri dert ediniyormuşuz’ diye düşünerek utandım. İnşallah böyle tesisler sözde kalmadan bir çok il ve ilçede açılır.” dedi. Karacan ise genelde toplum olarak Avrupa maçlarında kendimize güvenimizin azaldığını belirterek, “Avrupa’da bu kadar genişlikte bir tesis yok. Burayı görünce yüreklendim. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti’nde olan bir tesisteyiz. Görüyorum ki, bu mekan aynı zamanda işletilebilir duruma da gelmiş.” diye konuştu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11