banner56

Çanakkale ve Sarıkamış Bağcılar’a geldi

Bağcılar Belediyesi, Çanakkale, Sarıkamış ve Kurtuluş savaşlarından unsurların bulunduğu Şehitler Parkını yaptı. 7 bin metrekare alan üzerine kurulan Park’ta, Şehitlik Müzesi, savaşların canlandırıldığı rölyefler ve Şerife Bacı heykeli bulunuyor.

Çanakkale ve Sarıkamış Bağcılar’a geldi
Her yıl binlerce Bağcılarlıyı Çanakkale Şehitliği’ne götüren Bağcılar Belediyesi, Çanakkale’ye gidemeyenler için de ilçeye Şehitler Parkı’nı yaptı.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Park’ta Çanakkale, Sarıkamış ve Kurtuluş Savaşlarını canlandıran rölyefler bulunuyor. Gelibolu ve Sarıkamış meydanlarının bulunduğu Park’ta, Kurtuluş Savaşı’nın sembol kadın kahramanlarından biri olan Şerife Bacı’nın heykeli de bulunuyor.
SAFRANBOLU EVLERİ MİMARİSİYLE MÜZE…
Şehitler Parkı’nda Safranbolu Evleri Mimarisine uygun mimari özelliklerde sosyal tesis ve müze yapıldı. Tesisin zemin katında kafeterya, birinci katında şehitlik müzesi ikinci katında ise sinema salonu bulunuyor. 251 metrekare oturum alanına sahip olan binanın toplam kullanım alanı ise 810 metrekare. Park ise yaklaşık 7 bin metrekare alandan oluşuyor.
Parkın büyük oranda bittiğini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Bağcılarımıza güzel bir park daha kazandırdık. Şehitler Parkımızı yaparak özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin tarihi süreci kısmen de olsa burada görerek öğrenmelerini istedik” dedi.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11