banner56

Bağcılar’da işçilerle Toplu İş Sözleşmesi imzalandı

Bağcılar Belediyesi, belediye işçileri ile Toplu İş Sözleşmesi imzaladı. 2 yılı kapsayan sözleşmeye göre ilk yıl için ücretlere yüzde 15; sosyal haklara da yüzde 11 zam yapıldı. İkinci yıl için ise enflasyon oranında zam yapılacak

Bağcılar’da işçilerle Toplu İş Sözleşmesi imzalandı
Bağcılar Belediyesi’nde çalışan işçileri kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Bağcılar Halk Sarayı’nda düzenlenen programa Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Hak-İş Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert, Marmara Bölge Başkanı Mustafa Taştekin, İstanbul 4 Nolu Şube Başkanı Reşat Kaya, Bağcılar Belediye Başkan Yardımcıları ve işçiler katıldı.

Bağcılar Times Haber Merkzi
2012-2014 yıllarını kapsayan protokole göre ücretlerde birinci yıl için yüzde 15, sosyal haklar için yüzde 11 zam yapıldı. İkinci yıl için ise enflasyon oranında zam yapılmasında anlaşıldı.
İmza töreninde konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı sözleşmenin hayırlı olması dileğinde bulundu. “Bağcılar’a hizmet etmek bir ayrıcalıktır” diyen Çağırıcı, işçilere zamdan oluşacak alacaklarının da en kısa sürede ödeneceği müjdesini verdi.
Toplu İş Sözleşmesi’nde üç önemli husus olduğuna değinen Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert, bunların iş güvenliği, maaş ve sosyal hakların zamanında alınması ve iş verimliliği olduğunu açıkladı. Sert, “Toplu iş sözleşmemizin, İstanbul’umuza, Türkiye’mize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.
Toplu İş Sözleşmesi’nden 165 belediye işçisi yararlanıyor. İşçiler, yeni zamlarla birlikte maaşa ek olarak her ay 335 TL sosyal paket yardımı alacak. Ayrıca işçilere sosyal paket haricinde evlenme, doğum, ölüm, doğal afet, yemek gibi farklı sosyal yardımlarda da bulunuluyor.
 Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11