banner56

Ağaoğlu’nun yanında ucube otel inşaatı neyin nesi ?

Ali Ağaoğlu’nun 212 AVM.nin yanı başına yaptığı gökdelen yetmez miş gibi bir yanında kimin tarafından yapıldığını bilmediğimiz ucube otelin buraya yakışıp yakışmadığını yetkililere sormak isteriz.

Ağaoğlu’nun yanında ucube otel inşaatı neyin nesi ?
Otel inşaatı yapanlara çok kolaylık sağlanıyor ?

Son dönemlerde hükümet  politikası gereği olarak İstanbul’un bir çok ilçe 
belediyesi olmayacak yerlere otel  inşaat izni  veriliyor.

Bağcılar Times Haber Merkezi / Özel Haber

Bir bakıryorsunuz Zeytinburnu’nda  sur bandı olarak adlandırılan bir bölgede otel inşaatı yükseliyor. Bir bakıyorsunuz Bağcılar’da Ağaoğlu Plaza’nın yanı başında AVM.nin cephesine nasıl izin verildiğini bir türlü anlayamadığımız bir şekilde otel inşaatı yükseliyor.

İstanbul’un Otel ihtiyacı var ama uygun yerlere olması gerekmez mi  ?

Bugüne kadar ya düşük imar verilen veya  bir türlü  imar verilmeyen bir arsa sahibine yoğun imarlı otel inşaat izinleri verilmesi beraberinde bir çok sıkıntıyı da getirecek. Alt ve üst yapılar değişmemek kaydı  ile ha bire yeni inşaatlara izin verilmesi  bir akıl tutulması olarak görülüyor.

İstanbul 1204 Latin saldırısında bile bu kadar talan edilmemişti

İstanbul’daki plansız kentleşmeye güzel bir örnek Zeytinburnu ve Bakırköy ilçe sınırında yapılan ,375 bin m2 lik Marmara Forum,Onlarca bloktan oluşan The Veliefendi evleri,Solarium evleri ,KİPTAŞ Topkapı Merkezefendi Evleri, Yine binlerce vatandaşın ikamet edeceği  Sahil Park konutları, Real İstanbul  evleri başta olmak üzere irili ufaklı bir çok proje hayata geçti. Bu şu demek bölgeye binlerce araç ve on binlerce yeni insan taşınacak. Ama yollar ve çevre düzeni  eski  yoğunluğa göre yapılmış.

Bütün bu ucubelere rağmen TOKİ Emlak konut AKFİL Tektilin yerini de işyeri + konut olarak imara açarak 117 bin m2 inşaat yapılacağı  gündem de. Bölgede yayıncılık yapan bir yayın gurubu olarak  yıllardır yollar ve çevre aynı kalmak kaydı ile ha bire yeni yapılara izin verilmesinin halka karı saygısızlık olduğunu vurgulayan haberlere ve makalelere yer verdiğimiz halde idareciler sanki hiçbir şey olmamış gibi sürekli yeni  yapılara izin vererek çevremizi içinden çıkılmaz hale getirmeye devam ediyorlar.

Yanlışı sürekli vurgulayarak kamuoyunun dikkatini  bu alana çekene kadar mücadelemiz devam edecek.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11