banner56

Çanakkale Şehitliği Gezisi başarıyla tamamlandı

Bağcılar Belediyesi’nin Mayıs ayında başlattığı gezi programı kapsamında 12 bin Bağcılarlı “Çanakkale Şehitliği”ni ziyaret etti. İki ay süren günü birlik gezilerde tarihi ve kültürel yerleri gezen ziyaretçilere uzman rehberler eşlik etti.

Çanakkale Şehitliği Gezisi başarıyla tamamlandı
Bağcılar Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen “Çanakkale Şehitliği” gezisine bu yıl 6 bini öğrenci olmak üzere toplam 12 bin Bağcılarlı katıldı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bu yıl da tarihi ve manevi yönden çok önem taşıyan bir projeyi tamamlamanın mutluluğunu ve huzurunu yaşadıklarını belirterek, “İstiyoruz ki, Çanakkale’yi görmeyen bir kişi dahi kalmasın” dedi.

“UZMAN REHBERLER EŞLİK ETTİ”

“Tarihi ve kültürel amaçlı” düzenlenen “Çanakkale Şehitliği” gezileri bu yıl da başarıyla tamamlandı. İki ay süren günü birlik gezilerde 278 otobüs seferi düzenlendi. Bu gezilere 6 bini öğrenci olmak üzere toplam 12 bin Bağcılar’lı katıldı. “Bağcılar’dan Mehmedime Selam” sloganıyla düzenlenen gezi turlarına Bağcılar sakinleri katıldı. Proje kapsamında her gün beş otobüsle Çanakkale’ye sefer düzenlendi. Çanakkale’deki tarihi ve kültürel zenginliği olan yerleri ve “Çanakkale Şehitliği”ni gezen ziyaretçilere sertifikalı uzman rehberler eşlik etti. Rehberler gezi sırasında Çanakkale Savaşları’nı da anlattılar.

“İSTİYORUZ Kİ ÇANAKKALEYİ GÖRMEYEN BİR KİŞİ DAHİ KALMASIN”

Bu yıl da tarihi ve manevi yönden çok önem taşıyan bir projeyi tamamlamanın mutluluğunu ve huzurunu yaşadıklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Çanakkale Savaşı’nın tarihimizin önemli dönüm noktalarından birini oluşturduğuna dikkat çekti. Başkan Çağırıcı, “Bu önemin farkında olarak hareket etmemiz gerekiyor. Çanakkale Şehitliği aynı zamanda ülke olarak birlik ve beraberliğimiz için de bizlere çok önemli mesajlar veriyor. Orada, Türkiye’nin her yerinden dedelerimizin bu topraklar için canlarını feda ederek şehit olduklarını görürüz” dedi. Bağcılar Belediyesi olarak her yıl Çanakkale Şehitliği’ne ziyaretler düzenlediklerini hatırlatan Çağırıcı, “Bağcılar’da Çanakkale’yi görmeyen bir tek kişi kalmasın istiyoruz. Bunun için de yıllardır Çanakkale’yi görmeyen hemşehrilerimizi buraya götürüyoruz. Hedefimiz, Bağcılar’da Çanakkale’yi görmeyen kimse kalmayıncaya kadar bu gezilerimize devam etmek” diye konuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11