banner56

Bağcılar'da Hükümet Konağının Temeli Atılacak

Bağcılar Belediye Başkanı Çağırıcı, sene sonuna kadar Bağcılar Meydanı önüne hükümet konağının temelinin atılacağını müjdeledi.

Bağcılar'da Hükümet Konağının Temeli Atılacak
 Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, sene sonuna kadar Bağcılar Meydanı önüne hükümet konağının temelinin atılacağını müjdeledi.

Lokman Çağırıcı, Çınar Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Buluşmada mahallenin eğitim sorunları kalmadığına işaret eden Çağırıcı, okulların yalıtımının tamamlandığını ve camilerin çevre düzenlemesinin yapıldığını aktardı. Çağırıcı, "Eğitim ve ibadet yuvaları için 50 trilyon lira para harcadık. Oraları yaşanabilir mekanlar haline getirdik. Bağcılar Cemevi de çevre düzenlemesiyle güzel bir cepheye kavuşacak." dedi.

Hizmetlerine ve hedeflerine değinen Çağırıcı, Çınar Mahallesi 13. Sokak'ta bir sağlık ocağı inşa edeceklerini ve üstüne de Bilgi Evi yapacaklarını anlattı. Çağırıcı, şu anda 20 bin öğrencinin 7 Bilgi Evi'nde eğitim gördüğünü bildirerek, "Bağcılar'da 22 mahallede de Bilgi Evleri'ni tamamladığımızda toplam 50 bin öğrencimizin vakitlerini daha da değerlendirmiş olacağız. Bilgi Evleri'nde enstrüman çalmayı öğrenecekler, kitap okuyacaklar muhtelif aktivitelere katılacaklar." ifadelerini kullandı.

Bağcılar Bölge Parkı yakınında içinde tiyatro ve sinema salonunun da bulunacağı park inşa edeceklerini; yüzme havuzu ve otopark da yapacaklarını dillendirdi.

Çınar Mahallesi'nde elektriklerin yeraltına alınması çalışmalarının da devam ettiğini belirten Çağırıcı, çöp sorununa karşı da gerekeni yaptıklarını vurguladı. Çağırıcı, şunları kaydetti: 

"Evsel atıklar büyük bir sorun. Yollara ve boş alanlara atılan çöpleri toplamak için her sene 12 trilyon lira para harcıyoruz. Lütfen çöpünüzü sokağa ve boş arsalara atmayınız. 300 personelimiz çöpleri toplamak için çalışıyor. Bu çöpleri toplamak için iki okul parası olan 12 trilyon lira harcıyoruz. Yazık değil mi? Biz ne kadar para tasarruf ettiysek yatırımlara harcıyoruz. Okulları, karakolları, sağlık ocaklarını bu paralarla yapıyoruz. Tasarruf ettiğimiz paralarla Bağcılar İlçe Emniyeti'ne 16 yeni araç verdik. Bağcılar'ın daha güvende olmasını temenni ediyoruz. "

Mahallelinin sorunlarını da dinleyen Çağırıcı'ya bu sırada İçişleri Bakanı Muammer Güler'den telefon geldi. Muammer Güler ile bir müddet görüşen Çağırıcı, mahallelilere müjde verdi. Çağırıcı, Bakan Güler'in selamını ileterek, "Muammer Güler'in selamları var. Bu sene sonuna dek Bağcılar Meydanı'na yakın bir yerde hükümet konağımızın temelini atacağız. Yine belediye binamızın temelini de birlikte atacağız." açıklamalarında bulundu.

Başkan Çağırıcı, çocukların talep ettiği futbol sahasını Bağcılar Bölge Parkı'na sene sonuna kadar inşa edeceklerini duyurdu.

AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise mahalle sakinlerinin rahatlıkla sorunlarını dile getirdiklerine temas etti.

Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da izci ve yaz kamplarında gençlerin tatil yaptığını ifade etti. Yılmaz, Bağcılar Belediyesi'nin gençlere ve eğitime sunduğu hizmetlerden mutluluk duyduğunu belirtti. Bağcılar İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula da ailelerden Ramazan ayında çocuklarını Kur'an öğrenmeleri için camiye göndermeleri temennisinde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11