banner56

Kemerburgaz Üniversitesinde Diş Hekimliği Fakültesi Açılacak

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmek istedikleri söyledi.

 Kemerburgaz Üniversitesinde Diş Hekimliği Fakültesi Açılacak
 2012-2013 Eğitim-Öğretim döneminde Eczacılık, 2013-2014 yılında ise Tıp Fakültesi eğitimlerine başlayan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ Türkiye’nin en iyi tıp eğitim laboratuvarlarını oluşturduklarını ifade ederek sağlık fakülteleri alanında iddialı olduklarını söyledi. Yeni kurulacak fakülteleri ile sağlık eğitimi kulvarında yükselişlerini tamamlayacaklarını ifade eden Üçtuğ, 2 yıl gibi kısa bir sürede 7 fakülte kurarak büyük bir başarı yakaladıklarını ve Diş Hekimliği Fakültesi’nin de Yüksek Öğretim Kurumu tarafından onaylandığını belirtti.
“Yalnızca ders anlatan bir üniversite olmak istemiyoruz”

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’nin temel bileşenlerinin araştırma, eğitim ve topluma hizmet amaçları olduğunu söyleyen Yıldırım Üçtuğ, “Kuruluşumuzdan itibaren ana eksen olarak hiçbir zaman yalnızca ders anlatan bir üniversite olmak istemedik. Araştırma ve eğitim de bir nevi topluma hizmettir. Üniversite, bu üçlü saç ayağının dengeli bir şekilde kurulduğu yapıya sahipse gerçek anlamda bir üniversite olur. Yoksa ders verilen bir mekan olmaktan öteye geçemez. Bu kapsamda kuruluşumuzdan bu yana sosyal sorumluk projeleri bizim için son derece önemli oldu. Öğrencilerimiz birçok kurumla ortak çalışma yaptılar. Şimdiye kadar Bağcılar, Başakşehir, Şişli ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri ve Görme Özürlüler Derneği’nin kütüphanesiyle organik işbirliği içerisinde olduk” şeklinde konuştu.

‘Bunu duymalısın’ isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencileri tarafından tasarlanan kulaklardan elde edilen gelirin Düşler Akademisi’ne aktarıldığını belirten Üçtuğ, “19-27 Aralık 2013 tarihlerinde 18 sanatçının tasarım fikirleri desteğiyle öğrencilerimiz tarafından kulaklıklar tasarladı. Kulaklıklar daha sonra düzenlenen bir sergide tanıtıldı ve bir alışveriş sitesinde açık arttırmayla satıldı. Elde edilen gelirler engelli vatandaşları sosyal hayata kazandıran ‘Düşler Akademisi’ne aktarıldı. Proje içerisinde olmak bizim için çok önemliydi. Asıl amacımız öğrencilerimize sosyal sorumluluk bilincini aşılayıp bu kavramı yaşam sitili haline getirmek. Çünkü onlar ileride iş sahibi olacak ve toplumda saygın yerlere gelecek. Bu nedenle yaşamın sadece kendileri etrafında döndüğünü düşünmesinler, topluma faydalı topluma katkısı olan bireyler olsunlar istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Çevre bilincini aşılamak istedik
İstanbul’daki ilçe belediyeleri ve çeşitli derneklerle birlikte projeler geliştirdiklerini söyleyen İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, “İstanbul Kalkınma Ajansı ve Başakşehir Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle ile yaptığımız etkinliklerde çocuklara çevre bilincini aşılamayı amaçladık. Başakşehir’deki okullarda öğrenim gören çocukları bir yıl boyunca üniversiteye getirdik. Çocuklar dünyanın sürdürülebilir olmasına ve doğada geri dönüşümün korunmasına yönelik atölye çalışmaları yaptılar. Burada hem bir nevi üniversiteli olmayı tattılar hem de ilgilendikleri konularda atölye çalışmasında bilgi sahibi oldular. Bizim için gayet hoş bir deneyim oldu. İlerleyen zamanlarda da farklı çalışmalar yapmayı hedefliyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11