banner56

Davullu ve zurnalı kentsel dönüşüm

Riskli altı bölgenin kentsel dönüşüm alanı olarak belirlendiği Bağcılar’da Kirazlı Mahallesi’ndeki depreme dayanıksız üç bloğu bulunan Yuvam Sitesi ile Mahmutbey’deki altı adet binanın yıkımı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Bu binaların yerine asansörlü ve otoparkı bulunan bahçeli depreme dayanıklı konutlar inşa edilecek.

Davullu ve zurnalı kentsel dönüşüm
Yıkım sırasındaki “Bağcılar’da Kentsel Dönüşüm Devam Ediyor” programında halk oyunları ekiplerinin davul ve zurnalı folklor gösterisine Başkan Topbaş ile mülk sahiplerinin de eşlik etmesi alkışlandı.
Bağcılar Belediyesi’nin, “olmazsa olmaz” projeleri arasındaki “Kentsel Dönüşüm” kapsamında Kirazlı Mahallesi’ndeki depreme dayanıksız 3 bloklu Yuvam Sitesi ile Mahmutbey’deki 6 adet binanın yıkımı davul zurna eşliğinde yapıldı.

Başkan Topbaş, burada yaptığı konuşmasında ülkemizdeki en önemli yatırımların AK Parti iktidarında gerçekleştiğine dikkat çekti. Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın il başkanlığı yaptığı dönemde Feyzullah Kıyıklık’ın İlçe Belediye Başkanı ve kendisinin de partisinin İlçe Başkanı olarak görev yaptığını hatırlatan Topbaş, ‘daha güzel bir Bağcılar’ı nasıl inşa ederiz’ heyecanını taşıdıklarını ifade etti. Geçmişteki hatalar ve plansızlık sebebiyle ülkenin büyük bir kayıp yaşadığını anlatan Topbaş, “Eğer bu hatalar yapılmasaydı bugün daha başka şeyler konuşuyor olacaktık” dedi. Topbaş sözlerini şöyle sürdürdü:
“Dünyaya ayak uyduramayanların gelecekle ilgili düşünceleri olamaz. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan göreve geldiğinde, ‘yeni gelişmeleri takip eden ayak uyduran veya seyredenler olacak’ demişti. Biz dünyanın gelişmelerini yakından takip ettik.” Birçok yabancı ülke temsilcisinin ‘İstanbul’da bu değişimi ve dönüşümü nasıl başardınız’ dediklerini belirten Topbaş, “Şehrimizde yaşayanlar belki fark etmiyor ancak, yabancılar İstanbul’daki bu değişimi yakından takip ediyor. Fransa’dan gelen üst düzey bir yetkili, ‘öğrenciyken 40 yıl önce İstanbul’a gelmiştim. Ancak şimdi görüyorum ki, değişim takdire şayan’ dedi” şeklinde konuştu.

Öz Kaynaklarımızla Yapıyoruz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, daha önce, metroları yap-işlet-devret yöntemiyle yapacaklarını söylediğini hatırlatan Topbaş, “Bu yöntemle maliyetimizin üç katı bedelle yaptırmamız gerekecekti. İşte, Yuvacık Barajı gibi bedelini nesiller ödeyecekti. Ama biz yatırımlarımızı kendi öz kaynağımızla yapıyoruz.” dedi. Topbaş, sözleşmesini yaptıkları 17,6 km’lik Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattını kendi öz kaynaklarıyla yapacaklarını da belirterek, şunları söyledi:
“Başka bir ilçeye nasip olmayan 6 metro istasyonu var. 4 metro hattı da tamamlandığında metro, Kabataş’a, önümüzdeki yıllar da da Şişhane’ye ulaşacak. Kirazlı –Bakırköy-İDO iskelesi hattı da bölgenin ulaşımında en önemli akslarından olacak.”

Muhalefetin, ‘biz gelirsek paramız da adamımız da var’ sözünü eleştiren Topbaş, bu yıl 8,5 katrilyon yatırım bütçesi ayırdıklarını ve yatırım toplamının 60 katrilyon olduğunu söyleyerek, “Bizim biriktirdiğimiz paramıza göz dikmişler” dedi. Topbaş ayrıca Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya, depreme dayanıklı modern konutların inşa edilmesi için hayata geçirilen proje kapsamında yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Bağcılar Halkı Kadirşinastır
AK Parti Milletvekili Feyzullah Kıyıklık ise AK Parti hükümetinin ve belediyelerin hayata geçirdiği projelerin her gün konuşulduğunu belirterek, “İstanbul Büyükşehir ve Bağcılar Belediyemizin yaptığı çalışmaları görüyorsunuz. Bizi üç dönemdir genel seçimlerde ve mahalle seçimlerde destekliyorsunuz. Ben Bağcılar, İstanbul ve Türkiye halkına teşekkür ediyorum. Çünkü kendi insanlarına sahip çıkıyor.” diye konuştu. AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca ise ilçenin 1992’de ilçe olduktan sonra geliştiğini belirterek, “Bağcılarlılar AK Parti’ye genel seçimlerde yüzde 60 oyla destek verdi. Yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de destek vereceklerine inancımız tamdır.” dedi. 1961 de sular idaresine atanan bir genel müdürün, ‘İstanbul’un su sorunu 3 yıla çözülecek’ dediğini anlatan Karaca, “Su sorunu ancak Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Belediye Başkanlığı döneminde çözüldü” dedi. Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır da Bağcılar’ın, eski İstanbul ile yeni İstanbul arasında tam kalbinde bulunduğunu söyleyerek, “Çürük binalar değişmek ve dönüşmek zorunda. İlçemiz değişecek bizim karakterimize ve ruhumuza uygun hale gelecek. Biz de bu ilçede yaşamaktan zevk alacağız.” dedi.


Örnek Projelerimiz Konuşuluyor

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da Bağcılar’ın artık örnek projelerle konuşulduğunu ifade ederek, “İlçemize kazandırdığımız güzellikler tüm kurum ve kuruluşlar ile STK’ların işbirliği ve desteği sayesinde olmuştu. Bağcılar İstanbul’un parlayan ilçelerinden birisi haline geldi. Gelişim trendinin İstanbul’da en fazla olduğu ilçelerin başında geliyor.” şeklinde konuştu. Çağırıcı, konuşmasında ayrıca Başkan Kadir Topbaş ile AK Parti Milletvekili Feyzullah Kıyıklık’a ilçeye yaptıkları hizmetler ve projelerin hayata geçirilmesindeki katkılarından dolayı teşekkür etti.
AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk de, şehirlerin yaşanabilir noktaya gelebilmesi için Kentsel Dönüşüm Projesi’nin kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

iki başkan halay çekti
Konuşmaların ardından protokol, sahnedeki yerini alırken Başkan Topbaş, programın yapıldığı Kirazlı ve uydu bağlantısı ile ekrana görüntüsü yansıtılan Mahmutbey Mahallesi’ndeki konutların yıkımını başlattı. Yuvam Sitesi’nde 60 daireden oluşan 3 blok ile Mahmutbey Mahallesi’ndeki iki sokakta bulunan toplam 32 daireli 6 binanın yıkımı gerçekleşti. Yıkım çalışması sırasında Topbaş ve Çağırıcı’nın da aralarında bulunduğu protokol davul zurna eşliğinde halk oyunları ekibinin folklor gösterisine eşlik ettiler.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11