banner56

Obama Müslümanlar'ın bayramları için düğmeye bastı

Beyaz Saray'ın internet sayfasında, Müslümanların dini günlerinin tanınması için imza kampanyası başlatıldı.

Obama Müslümanlar'ın bayramları için düğmeye bastı
  Bugün sona erecek kampanyadaki imza sayısı henüz 40 bine ulaştı. Türk Amerikan toplumu ve sivil toplum kuruluşları (STK) gerekli sayıya ulaşmak için sosyal medya üzerinden harekete geçti.

Bayramlarda ABD'de Okullar Tatil Edilecek
ABD'de Müslümanların dini bayramlarının da ülke genelindeki tüm okullarda tatil olarak kabul edilmesi için Beyaz Saray'ın resmi internet sayfasında açılan kampanya kapsamında 100 bin imza toplanması gerekiyor.

Gerekli sayıya ulaşılması durumunda İslam dininin kutsal günlerinin Amerikan okullarında tanınmasının önü açılmış olacak. 17 Aralık'ta imzaya açılan kampanyada bugüne kadar toplanan imza sayısı ise henüz 40 bin civarında.

Müslümanda Dini Bayramlarında Tatil Yapabilmeli
İslam dininin kutsal günlerinin ülke çapında resmen tanınmasını isteyen dilekçenin açıklama kısmında şu ifadeler yer aldı:

"Amerika Birleşik Devletleri'nde Müslümanların artan nüfusu ile Müslümanların tatil günlerinin de ülke çapında okullar tarafından tanınmasının zamanının geldiğine inanıyoruz. Ne yazık ki birçok Müslüman ailelerin çocuklarının eğitimi ve kendi dini yükümlülükleri arasında seçim yapmak zorunda kalıyor. Müslüman okul çocukları ve çalışanları da okullardaki diğer inançların takipçilerine tanınan aynı haklardan yararlanmayı hak ediyor. Başkan Barack Obama'yı bu dilekçeyi desteklemeye ve toplumun kapsayıcılığını geliştirmeye çağırıyoruz."

Kampanyayı geç fark eden Amerikalı Müslümanlar, bugün sona erecek dilekçeye imza toplamak için harekete geçti. Türk-Amerikan toplumunun da dahil olduğu kampanyada imza sayısı hızla yükselişe geçti.

Öte yandan, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu da resmi internet sayfasından ve sosyal medya aracılığı ile duyurduğu mesaj ile Amerika'da yaşayan Türk toplumunu söz konusu dilekçeye imza atmaya çağırdı.

Sistem Nasıl Çalışıyor
Amerika'da İsteyen herkes, www.whitehouse.gov adresindeki dilekçe (petition) bölümünden, gündeme getirmek istediği herhangi bir konu hakkında imza kampanyası başlatabiliyor.

Konuyla ilgili Beyaz Saray'ın resmi internet sayfasında şu bilgiler yer alıyor:

"Gerekli imzanın toplanması durumunda, kampanyanın kapanmasının ardından, Beyaz Saray'daki ilgili çalışanlar konuyu gözden geçirerek konu ile ilgili uzmanlara aktarır. Netice itibarıyla da resmi bir cevap yayınlar."

Resmi bir kural olmasa da bazı dilekçelere Başkan Obama bizzat cevap verebiliyor. Kampanyaya katılmak için, https//petitions.whitehouse.gov adresindeki ana sayfada yazan "View Petitions" (Dilekçeleri Görüntüle) yazan butona tıklayarak, ilgili dilekçenin bulunması gerekiyor. Hesap açma işleminden sonra e-posta adresine kısa sürede gelecek linke tıklayarak oy kullanmak mümkün.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11