banner56

Kadıoğlu’ndan, Kentsel Dönüşüm Çalışmalarına İlişkin Dikkat Çekici Açıklama

Sarıyer belediye meclisinin Eylül ayı toplantısı gerçekleştirildi. Ak Parti Sarıyer ve İBB belediye meclis üyesi Saim Kadıoğlu, toplantının birinci oturumunda gündem dışı olarak söz aldı. Kadıoğlu, yaptığı konuşmada, Çamlıtepe mahallesi (Derbent) ve Fatih Sultan Mehmet mahallesinde yapılması planlanan kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili çok dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Kadıoğlu’ndan, Kentsel Dönüşüm Çalışmalarına İlişkin Dikkat Çekici Açıklama

İşte O Açıklama…

Kadıoğlu, belediye meclis toplantısında yaptığı konuşmasında şunları söyledi.

“ALTI AYLIK SÜREDE BİR GELİŞME OLMADI, SÜREÇ HIZLANMALI”

Kadıoğlu; Şubat 2020’de yapılan belediye meclis toplantısında biz Derbent mahallesinde ve Fatih Sultan Mehmet mahallesinde kentsel dönüşümle alakalı bazı hususları gündeme getirmiştik ve burada kentsel dönüşümün hızlanması konusunda bazı tavsiye ve  telkinlerde bulunmuştuk.

Ancak, Şubat ayı meclis toplantısından bugüne kadar geçen yaklaşık 6 aylık süre zarfında bu konuda herhangi bir gelişme olmadığından dolayı, bu konuya tekrar parmak basıp bu sürecin hızlanması ile ilgili bazı tedbirlerin alınması gerektiğini düşünüyoruz.

“BİZ ZATEN YETKİNİN İBB”DE OLDUĞUNU DİLE GETİRMİŞTİK”

Bununla alakalı Derbent’te yaşayan 650 vatandaşımız tarafından Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne dilekçe verildi ve dilekçede şu söylendi.

“Planlama süreçlerine İstanbul büyükşehir belediyesi ve Sarıyer belediyesinin müdahil olarak katılmasını arz ve talep ediyoruz.” Dilekçemiz, Temmuz 2020 tarihinde verilen bir dilekçe.

Dilekçeye, “24.01.2017 tarih ve 1226 sayılı Çevre Şehircilik Bakanlık Olur’u ile İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı'na yetki devri yapılmış olup bu çerçevede riskli alanla alakalı başvuruların İstanbul büyükşehir belediyesi nezdinde yapılmasını bilgilerinize rica ederim.” şeklinde cevap verildi.

Biz zaten Şubat ayı belediye meclis toplantısında bununla ilgili yetkinin büyükşehir belediyesinde ve büyükşehir belediye yönetiminde olduğunu dile getirmiştik.

Yalnız arazideki bilgi kirliliğinden mi kaynaklanıyor, bilmiyorum hala da bakanlık nezdinde bu işlerin yürütülmesi konusunda bazı algılar görülüyor. Bu resmi yazı ile kentsel dönüşümün artık büyükşehir belediyesi onunla beraber ilçe belediyesi olarak Sarıyer belediyesi nezdinde yürütülmesinin gerektiği resmi bir makamla tescil edilmiş oldu.”

“BİR ÇALIŞMA GRUBU OLUŞTURULMASINI ÖNERİYORUZ”

Bu sebeple artık, Derbent mahallesindeki bu sosyal yaranın çözümü için mutlaka ilçe bazında, ilçe belediye meclisi olarak, CHP grubu olarak, Ak Parti gurubu olarak arazide bir çalışma başlatılması konusunda gayret göstermemiz gerektiğini düşünüyorum.

Bununla ilgili muhtarımız Sn. Aydemir Görmez ile bir görüşme yaptık. Onların da, kooperatifi yöneten arkadaşlarımızın da, işlemlerin hızlanması konusunda istekleri var. Buna karşı mutlaka bir çalışma grubu oluşturup bu sürecin hızlı bir şekilde yürütülmesini öneriyoruz ve destekliyoruz.”

“AK PARTİ GRUBU’NUN TESPİTİ YAPILAN RİSKLİ ALANLARLA İLGİLİ BİR BİLGİSİ YOK”

Bakanlığın, ilçemiz genelinde talep ettiği riskli alanların tespiti ile ilgili bir yazı vardı. Bu yazı ile ilgili ilçe belediyemiz yönetimi tarafından bir alan tespiti yapıldı. Ama bu alan tespiti hakkında Ak Parti grubunun bir bilgisi yok, hangi alanları kapladığı konusunda. CHP grubundaki arkadaşlarımızdan, imar komisyonu üyesi arkadaşlarımızdan, kentsel dönüşüm ofisindeki ya da konusundaki arkadaşlarımızdan bir bilgilendirme yapılmadığı için bunları da tam olarak bilemiyoruz.

“BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİSİ BİLGİLENDİRMELİ”

“Şu anda hazırlanan bu bölgeler, Büyükşehir belediyesine sunuldu. Büyükşehir belediyesinde de kabul gördü. Kabul gördükten sonrada bakanlığa gönderildi.

Bununla alakalı Büyükşehir belediyesinin bir yazısından bir paragraf okumak istiyorum. Yani, Sarıyer belediyesi, büyükşehir belediyesine bir yazı yazıyor ve büyükşehir belediyesi buna cevaben şunu söylüyor.

İlgi yazı ile Sarıyer kentsel dönüşüm strateji belgesi incelenmiştir. İlgi yazı eki çalışma, İstanbul kentsel dönüşüm strateji belgesi ile uyumlu olup bakanlık formatlı belirtilen süreçleri kapsayacak şekilde bakanlığa gönderilmesini ve bilgi alınmasını rica ederim.”

Demek ki artık biz riskli alanla ilgili çalışmalarımızı ve tüm tespitlerimizi yapmışız. Ama bununla ilgili meclisin herhangi bir bilgisi yok. Meclis gündemine gelen bir kararda yok bildiğim kadarıyla.

Ancak, burada yapılacak iş ve işlemden bize dönen bir taraf mutlaka olacak. Bununla ilgili bilgi sahibi olmamız lazım. O yüzden, Sarıyer belediye başkanlığı’nın bu konuda mutlaka meclisimizi bilgilendirmesinde fayda görüyorum.” şeklinde konuştu.

Sarıyer Haber Gazetesi / Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2020, 15:37

Nurettin KOÇ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11