banner56

İBB Kar için Seferber

Istanbul Büyükşehir Belediyesi, dün geceden itibaren buzlanmayı önlemek için 5 bin 750 ton tuz kullanıldığını açıkladı.

İBB Kar için Seferber
 İstanbul Büyükşehir Belediyesi, dün geceden itibaren buzlanmayı önlemek için 5 bin 750 ton tuz kullanıldığını açıkladı. Ayrıca, Başakşehir ve Ikitelli gibi yerlerde kar kalınlığının 30 santime kadar yükseldiği belirtildi.
 

Verilen bilgiye göre, 3 bin 320 personel, 933 araç kış çalışmalarını sürdürdü. Çalışmalarda, 5 bin 750 ton tuz, 71 ton da solüsyon kullanıldı. Ayrıca 571 evsiz vatandaşa da sığınma yeri tahsis edildi. Başakşehir ve Ikitelli'de 30, Çavuşbaşı, Beykoz’un köyleri, Maslak ve Uğur Mumcu'da 25, Sultanbeyli, Kağıthane ve Göktürk'de 20, Bağcılar, Mahmutbey, Beylikdüzü ve G.O.Paşa 15, Florya, Ataköy ve Ümraniye'de 10, diğer semtlerde ise 5 ila 10 santim aralığında kar kalınlığı ölçüldü.

Istanbul’u etkisi altına alan kar yağışının dün gece yarısından itibaren yer yer tipi şeklinde görüldüğünün vurgulandığı açıklamada, “ Sabah saat 8.30’da etkisini tekrar gösteren yoğun yağış kış lastiği kullanmayan ve gerekli tedbirlerini almayan sürücüler nedeniyle trafikte kısa süreli yoğunlaşmalar meydana geldi. Karla mücadele ekipleri çalışmalarını hızlandırarak, ana arterlerde tuzlama ve kar küreme çalışmalarına devam ediyor.” denildi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11