banner56

Sosyal Çevre Çocukların Eğitimine Katkı Sağlıyor

12. Çocuk Şurası’nda Enderun Üstün Yetenekli Çocuklar Merkezi, Akyiğit, Peyami Safa, Kurtdereli Mehmet ve Kazım Karabekir okulları öğrencileri beş konuda sunum yaptılar.

Sosyal Çevre Çocukların Eğitimine Katkı Sağlıyor
Öğrenciler, her mahallede hizmete sunulan kütüphane, yeşil park ve bahçe, Bilgi Evleri gibi mekanların öğrencilerin en iyi şekilde vakit geçirebilmesi ve eğitilmesi açısından çok önemli hizmeti yerine getirdiğini ifade ettiler.

Bağcılar Belediyesi’nin 12. Çocuk Şurası’nda sunum yapan öğrenciler, ilçede hizmete geçirilen sosyal ve kültürel merkezlerin gençlerin ve çocukların sosyalleşmesine, bilim dünyasına aşina olmasına ve fiziksel gelişimine katkıda bulunduğunu anlattılar.

Şura’nın açılış konuşmasını yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı özellikle son yıllarda yerel yönetimlerde şehri, şehirde yaşayanlarla birlikte yönetmenin önemine dikkat çekti. 12’inci yılına giren Çocuk Şurası’nın önemli olduğunu kaydeden Çağırıcı, bir şehri imar etmek için önce o şehirde yaşayanlarla anlaşmak gerektiğini anlattı. Çağırıcı, “Bir sorunu çözmek istiyorsanız kaynağına ulaşmanız gerekiyor. Karşı karşıya gelinen problemin içindeki nedenleri tespit edip çözüm üretmemiz gerekiyor.” dedi. Çağırıcı, sorunların kaynağına inebilmek için de bu tür şuraların düzenli olarak gerçekleştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Öğrencilerimizin Sunumlarından Faydalanıyoruz
AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk de, bu tür programların hayata çocukların gözüyle bakmak ve onların gözleriyle değerlendirmek için hazırlandığını belirterek, “Asıl olan içimizdeki cevherin ortaya çıkarılmasıdır.” dedi. Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da çok önemli eğitim ve öğretim projelerinin hayata geçirildiği Bağcılar’da yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu söyledi.

Bilgi Evleri Ve Spor Komplekslerinden Faydalanıyoruz
Çocuk Meclisi Başkan Vekili Muhammed Berat Ekici de Bağcılar’da oturmanın, okumanın ve çocuk olmanın büyük bir ayrıcalık olduğunu söyledi. Enderun Üstün Yetenekli Çocuklar Merkezi de öğrencileri sunumlarında yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdiler. Akyiğit Ortaokulu öğrencileri ise ders çalışmada özellikle masaların düzenli olması gerektiğini belirterek, “Önemli olan her gün çok çalışmak değil, programlı ve etkili çalışmaktır.” dediler. Peyami Safa Ortaokulu öğrencileri de beslenmenin çocuklar ve öğrenciler için büyük bir öneme sahip olduğunun altını çizerek şu tavsiyelerde bulundular: “Okul çağındaki çocuklar yeterli ve dengeli beslenerek hastalıklardan korunabilirler. Her gün kahvaltı yapmalıyız ayrıca da taze meyve, sebze ve yeterli süt ürünleri tüketmeliyiz. Günde en az 2 litre su içmeliyiz” Kurtdereli Mehmet Ortaokulu öğrencileri de Bağcılar’da yaşamaktan dolayı şanslı olduklarını belirterek şunları söylediler:
“Okullarımız temiz ve bakımlı. Dış cepheleri yenilendi. Artık her mahallemizde kütüphane var. Buralardan faydalanabiliyoruz. Bilgi Evleri’nde çok faydalı eğitim görüyoruz. Bilimsel alanda araştırma ve incelemeler yapıyoruz. Yeşil bir çevrede ve doğal ortamda yaşamak çocuklar ve öğrenciler için çok önemli. İlçemizdeki spor kompleksleri de büyüme çağındaki çocukların gelişmelerine katkı sağlıyor.”

Kazım Karabekir Ortaokulu öğrencileri de sokaklardaki tehlikelere dikkat çekerek arkadaşlarına kötü çevreden uzak durmaları gerektiği uyarısında bulundular.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11