banner56

Hiçbir hediye bu kadar değerli olamazdı

Bağcılar’da yaşayan bedensel engelli 23 yaşındaki Tahir Yiğit, ikinci yuvam dediği Engelliler Sarayı’nda 3 yıldır eğitim görüyor. Tekerlekli sandalyesi ile yaşama tutunan Tahir, mahallesinde yürümekte zorlanan Hakkı Dede’ye öyle bir hediye verdi ki, görenlere duygusal anlar yaşattı.

Hiçbir hediye bu kadar değerli olamazdı
 Bundan 3 yıl öncesine kadar evinden pek dışarı çıkamayan, sosyal yaşamı olmayan 23 yaşındaki bedensel engelli Tahir Yiğit’in hayatı bir anda değişiverdi. Bağcılar Belediyesi’nin en önemli projelerinden biri olan Engelliler Sarayı’nın açılmasıyla Tahir’in dünyası renklendi. Ailesiyle birlikte geldiği ilk günü dün gibi hatırlayan Tahir Yiğit, “Engelliler Sarayı, adına yakışan bir yer. Bizim için burası gerçekten bir saray. Hafta sonlarının gelmesini istemiyoruz” diye konuşuyor.

Sosyal Hayatın Tam Ortasında
Engelliler Sarayı’na gelmeden önce yüzü sürekli asık olan, hayata küskün bakan doğuştan bedensel engelli olan Tahir, kaydını yaptırdıktan sonra burada birçok kursa katılarak kendini geliştirdi. Eski Tahir gitti; gözleriyle gülen, espriler yapan ve edindiği yeni arkadaşlarıyla sosyal hayatın tam ortasında mutluluğunu sürdüren yeni bir Tahir geldi.
Yaklaşık 35 farklı branşta kurs verilen Engelliler Sarayı’nda en çok marangoz atölyesini sevdiğini söyleyen Tahir Yiğit, burada ağaç oyma işlerini öğrenerek kuş yuvası, tahtadan minyatür oyuncaklar yapıyor. Bir şey üretmenin kendisini inanılmaz mutlu ettiğini de söylemeden geçemiyor.

Hakkı Dede’ye Baston Yapıyor
Her akşam kurs bitince servis aracıyla evine giden Tahir’in mahallesinde zaman zaman gördüğü Hakkı Dede dikkatini çekiyor. Yürümekte zorlandığını gören Tahir, Hakkı Dede için bir baston yapmaya karar veriyor. Bu fikri eğitmeni Murat Demir’le paylaşarak bastonu yapmaya koyuluyor. Tahir, 1 hafta süren titiz bir çalışmadan sonra bastonu kullanıma hazır hale getirdi..

Mutluluğun Fotoğrafı
Sıra bastonu vermeye gelmişti. Bir tanıdık vasıtasıyla Engelliler Sarayı’na getirilen Hakkı Dede’nin hiçbir şeyden haberi yoktu. Marangoz atölyesine gelen 80 yaşındaki Hakkı Akın, engellilerin yaptığı çalışmaları görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Kısa bir sohbetin ardından Tahir, özenle yaptığı bastonu Hakkı Dedesi’ne uzatarak, “Rahat yürümen için sana baston yaptım” dedi. Hakkı Dede ne diyeceğini bilemedi. Öyle bir duygusal anlar yaşandı ki, adeta sözün bittiği yerdi. Gözleri yaşaran ve hayatında ilk defa bir hediye aldığını söyleyen Hakkı Akın, “Tahir beni öyle mutlu etti ki, diyecek bir şey bulamıyorum. Allah ondan da, Engelliler Sarayı’nı yapandan da razı olsun” dedi. Hediyesini alan Hakkı Dede, Tahir’e bir kez daha teşekkür ederek sarıldı. İşte o sımsıcak sarılma adeta mutluluğun bir fotoğrafıydı.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11