banner56

Kardeş belediyeler kıtalararası dostluk köprüsü kuruyor

“ 5393 Sayılı Belediye Kanunu”nun 74’üncü Maddesi” gereğince gerçekleştirilen “Kardeş Belediyecilik Protokolü” kapsamında hayata geçirilen projeler, hem yöneten hem de yönetilenler arasındaki işbirliği duygularını geliştiriyor. Yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen programlara yoğun katılım oluyor.

Kardeş belediyeler kıtalararası dostluk köprüsü kuruyor
 Kardeş belediyeler arasındaki işbirliği kapsamında yoksul, bakıma muhtaç ve engellilere yönelik projeler de hayata geçiriliyor. Yine, felakete uğrayan il ve ilçelere de yardım eli uzatılıyor. Kardeş Belediyeler arasında karşılıklı teknik geziler de düzenleniyor.

İl ve ilçeler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunması amacıyla uygulamaya geçirilen “Kardeş Belediyecilik Projesi” birlik, beraberlik ve yardımlaşma duygularının gelişmesine katkıda bulunuyor. Şu ana kadar yurt içinde 16, yurt dışında da 12 il ve ilçe belediyeleriyle protokol imzalayan Bağcılar Belediyesi de hayata geçirdiği sosyal ve kültürel projelerle dikkat çekiyor.

Yerel yönetimler artık hayata geçirdikleri “Kardeş Belediyecilik Projesi” ile il ve ilçelerde yaşayan insanlar arasındaki ilişkileri geliştirmeye katkıda bulunacak önemli yatırım ve projeleri hayata geçiriyor. Bağcılar Belediyesi de lojistik destekte bulunduğu kardeş belediyelerle birlikte önemli projeleri hayata geçiriyor.
Bağcılar Belediyesi’nin, kardeş şehirler olan Almanya’nın Hamm, Kazakistan’ın Almaata, Astana ve Çimkent şehirleri ile Kırgızistan’ın Başkenti Bişkek’te düzenlediği programlar, gurbetçilerle farklı etnik ve dini gruplardan insanları bir araya getiriyor. Almaata şehrinde kurulan kardeşlik sofrasında Kazaklar, Türkler ve Ahıska Türkleri birlikte aynı atmosferi solumanın mutluluğunu yaşıyorlar. Bu yıl Bağcılar Belediyesi’nin katkısıyla gerçekleştirilen kampanya sonucunda Batmanlı 250 engelli vatandaş tekerlekli sandalyeye kavuştu.

Orta Asya’dan Avrupa’ya Kardeşlik Köprüsü Kuruyoruz
Bağcılar Belediye Başkanı, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı ve Marmara Belediyeler Birliği Başkan Vekili Lokman Çağırıcı, “Kardeş Şehir Projesi” ile Türkiye için büyük bir öneme sahip olan Avrasya’daki ülkelerle yakın ilişkiler kurduklarını ifade etti. Kazakistan’ın farklı kentlerinde ve Kırgızistan’da geleneksel iftar sofraları kurduklarını da anlatan Çağırıcı, Orta Asya’da yerel yönetimlerle kardeş belediye protokolleri imzalayarak hem karşılıklı iletişimi artırmaya çalıştığını hem de söz konusu yerel yönetim birimleri ile ortak projeler hazırladığını kaydetti. Çağırıcı, ayrıca çok sayıda Türk’ün yaşadığı Almanya’nın Hamm, Polonya’nın Lublin ve Kosica, Bosna Hersek’in Çeliç ve Buzim, Bulgaristan’ın Ruen belediyeleri ile Arnavutluk’un Berat Belediyesi ile kardeş belediye olduklarını hatırlattı.

Tecrübe Paylaşımında Bulunuyoruz
Kardeş belediyecilikle birlikte önemli bir tecrübe paylaşımında bulunduklarını ifade eden Çağırıcı, “Medeniyetler Çatışması” tezine de bir alternatif sunduklarının altını çizdi.
Kardeş Kent Protokolü’nün “ 5393 Sayılı Belediye Kanunu”nun 74’üncü Maddesi gereğince gerçekleştirilen bir çalışma olduğunu anlatan Çağırıcı, yurt içinde ve yurt dışında belediyeler ve mahalli idare birlikleriyle karşılıklı işbirliği yaptıklarını söyledi. Çağırıcı, “Kardeş kent ilişkilerini geliştirmek amacıyla kültür, sanat ve spor gibi alanlarda faaliyet ve projeler gerçekleştiriyoruz. Kanun kapsamında, arsa, bina ve benzeri tesisleri yapmak, yaptırmak, kiralamak veya tahsis etmek ye karar vermek gibi yetkilerimiz de bulunuyor.” diye konuştu:

Bağcılar Belediyesi ile kardeş olan belediyeler şunlar:
Safranbolu Belediyesi, Almus Belediyesi, Bingöl Belediyesi , Bayındır Belediyesi, Balpınar Belde Belediyesi , Dereli Belediyesi, Domaniç Belediyesi, Erciş Belediyesi, Alucra Belediyesi, Kofçaz Belediyesi , Bayburt Belediyesi, Bulancak Belediyesi, Hilvan Belediyesi , Keçiören Belediyesi, Meram Belediyesi, Kahta Belediyesi.

Yurtdışındaki kardeş belediyeler ise şunlar:
Bosna-Hersek’in Buzim, Çeliç, KKTC’nin Alayköy, Güzelyurt ve Mehmetçik, Kazakistan’ın Almalı ve Çimkent, Polonya’nın Lublin ve Koscian, Fas’ın Al Kantara, Pakistan’ın Muzaffergarh ile Filistin’in Deir Al-Balah


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11